ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (13-19.06)

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (13-19.06)

Минулий тиждень (13-19.06) у закладах культури, традиційно, видався насиченим. Так, ряд заходів було приурочено 148 річниці від дня народження українського письменника та громадського діяча Марка Черемшини, 155 річниці від дня народження українського композитора, диригента Євгена Купчинського, 85 річниці від дня народження відомого архітектора Григорія Будзика, а також до відзначення Дня медичного працівника та Дня батька. Всього за тиждень у закладах культури проведено 35 заходів, 17 – бібліотеками, 18 – закладами культури клубного типу.

Традиційно, щодня проводились музично-патріотичні перформанси на підтримку ЗСУ. Минулого тижня зі своїми програмами виступили: вокальне тріо «Джавеліни» та народне аматорське тріо бандуристок «Намисто» Центру культури і мистецтв; солісти Міського Народного дому та Муніципального Центру дозвілля; творчі колективи Народного дому с. Крихівці, вихованці вокальної школи «Крістал войс»; духовний оркестр та вокальний ансамбль «Гармонія» Івано-Франківської дитячої музичної школи №1 ім. М. Лисенка; народний аматорський камерний хор «Воскресіння» Народного дому «Княгинин».

У неділю, в міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка патріотичну програму представили творчі колективи та солісти Міського Народного дому, а у с. Радча біля церкви Покрови Божої Матері відбувся благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ.

Так само, вже традиційно, бібліотеки продовжували проводити заходи в рамках проєкту «Бібліотека в дії», започаткованого для налагодження спілкування з внутрішньо переміщеними особами. Зокрема, в рамках літературної вітальні проєкту у четвер, 16 червня, організовано презентацію творчості поетеси Богдани Дедерчук.

У суботу, 18 червня, у кімнаті-музеї ім. І. Франка вшановували пам’ять відомого франківського архітектора Григорія Будзика, який спроєктував Стометрівку.

Активно продовжували бібліотекарі організовувати зустрічі, презентації нових книг та просто спілкування з читачами-мешканцями мікрорайонів у рамках проєкту «Бібліотека у дворах».

Також закладами культури було підготовлено та розміщено в мережі Фейсбук ряд відеороликів-привітань з Днем медичного працівника та Днем батька.

Крім того, працівники культури активно долучаються до волонтерської праці – в’яжуть маскувальні сітки, готують харчі на передову та збирають допомогу для переселенців. Зокрема, свіжа порція смачних вареників від господинь с. Радча, ліпку яких зорганізувала керівниця Будинку культури І. Вацеба спільно з місцевим садочком, поїхала на передову у Донецьку та Запорізьку області.

Долучився до допомоги воїнам і Департамент культури спільно з закладами, передавши для воїнів (ЗРВП, 81 бригада, 90 батальйон) тепловізор, а також білизну, шкарпетки, спреї від комарів, спреї від грибка та цигарки. Все це придбано за кошти, зібрані на патріотичних перформансах за участю мистецьких колективів нашої громади.

Продовждуємо працювати у тому ж дусі! Разом до перемоги!

 

Поділіться цим дописом на: