ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (18-24.07.2022)

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (18-24.07.2022)

Минулий тиждень (18-24.07) у закладах культури, традиційно, найбільше був зорієнтований на підтримку Збройних Сил України. З цією метою закладами культури проводились музично-патріотичні перформанси, благодійні заходи та майстер-класи. Окрім того, ряд заходів було приурочено 150-річчю від дня народження українського політичного та громадського діяча, адвоката Лева Бачинського, 140-річчю від дня народження письменника, літературознавця та педагога Ярослава Гординського, 80-річчю з дня смерті українського письменника, літературознавця та мистецтвознавця Богдана Лепкого, 55-річчю від дня народження українських письменників та громадських діячів Дмитра та Віталія Капранових. Всього за тиждень закладами культури проведено 20 заходів.

Традиційно, у середмісті проводилися музично-патріотичні перформанси на підтримку Збройних Сил України. Так, минулого тижня виступали інструментальне тріо викладачів Івано-Франківської дитячої музичної школи №1 ім. М. Лисенка та викладачі і учні Івано-Франківської дитячої музичної школи №3 ім. А. Кос-Анатольського.

У неділю, 24 липня, на літній естраді міського парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка відбулася музично-патріотично програма за участю вихованців вокальної студії «Crystal Voice». Так само у неділю благодійний концерт на підтримку ЗСУ відбувся у Будинку культури с. Підлужжя. А 20 липня, у середу, творчі працівники Будинку культури с. Радча в рамках волонтерської допомоги ЗСУ організували майстер-клас з виготовлення вареників.

Крім того, вже на передовій і допомагають нашим хлопцям захищати рідну землю чотири комплекти тактичних навушників для стрільби, які департамент культури передав туди на минулому тижні і кошти на які були зібрані на музично-патріотичних перформансах.

У середу, 20 липня, відкрилася виставка політичного плаката «Україна понад усе» у Центрі сучасного мистецтва. Автори мистецьких робіт, які експонуються на виставці, художники з Києва та Одеси – Нікіта Тітов, Дмитро Дзюба та Дмитро Журавель. Виставка експонуватиметься до 10 серпня, тож запрошуємо всіх охочих до відвідин.

Заходи, приурочені 80-річчю з дня смерті Б. Лепкого відбулися у міських бібліотеках, а також у Будинках культури сіл Камінне та Колодіївка. У Будинку культури с. Вовчинець відбулася історична година, приурочена 150-річчю від дня народження Л. Бчинського. Бібліотекарі читального залу центральної бібліотеки організували літературну панораму за нагоди 140 річниці від дня народження Я. Гординського, а працівники абонементу центральної бібліотеки та бібліотеки-філії №23 знайомили читачів з творчістю братів Капранових з нагоди 55 річниці від дня народження.

Традиційно, бібліотеки продовжували працювати у напрямку реалізації двох проєктів «Бібліотека в дії» та «Бібліотека у дворах», організовуючи для мешканців громади цікаві пізнавальні зустрічі, знайомства з книгами, лекції, ігрові програми та майстер-класи. Зокрема, у неділю для внутрішньо переміщених осіб відбулася екскурсія у кімнату-музей ім. І. Франка, який діє при краєзнавчому відділі центральної бібліотеки. Тут же відбулась і лекція вченого-філософа В. Сабадухи про філософське поняття інтелектуальних здібностей в контексті особистості.

Активно продовжували творчі працівники закладів культури працювати і як волонтери – плести маскувальні сітки, готувати їжу для хлопців на передову, збирати одяг та інші необхідні речі для допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Дякуємо за віддану працю!

 

Поділіться цим дописом на: