ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (26.09-2.10.2022)

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (26.09-2.10.2022)

День пам’яті жертв Бабиного Яру, Всесвітній день туризму, Всеукраїнський день бібліотек, свято Віри, Надії, Любові та Софії, Міжнародний день музики, Міжнародний день людей похилого віку, День працівників освіти – саме ці дати стали основою заходів, які відбувалися у закладах культури минулого тижня (26.09-2.10). Всього за тиждень проведено 71 захід.

Традиційно, заклади культури продовжували організовувати патріотичні заходи та перформанси на підтримку Збройних Сил України. Зокрема, зі своїми музично-патріотичними програмами виступили народний аматорський камерний оркестр Центру культури і мистецтв, муніципальне тріо бандуристок «Мальви» та солісти Будинку культури с. Чукалівка і Народного дому с. Крихівці.

Крім того, в Народного дому с. Микитинці 2 жовтня була організована виставка-ярмарок на підтримку потреб ЗСУ.

Минулого тижня своє професійне свято відзначали працівники відразу декількох сфер, а саме – бібліотекарі, музиканти та вчителі. Урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек відбулися у читальному залі Івано-Франківської центральної бібліотеки, де вітали бібліотекарів Івано-Франківської МЦБС не тільки добрими словами та щирими побажаннями, а ще й відзначали подяками, грамотами і дарували солодкі презенти.

Не оминули увагою заклади культури і такі дні, як Міжнародний день музики, Міжнародний день людей похилого віку та День працівників освіти. Зокрема, до Дня музики в Івано-Франківській дитячій музичній школі №2 ім. В. Барвінського відбулася посвята у юні музиканти учнів перших класів, а в бібліотеці-філії №10 с. Вовчинець відбулася експрес-виставка «Стежками музики рідного краю». До Дня похилого віку чи не в кожному закладі проведені заходи вшанування представників старшого покоління. Зокрема, цікавий захід було проведено у бібліотеці-філії №1 – бібліочаювання «Творити добро благородно», надзвичайно змістовні відеоролики підготували творчі працівники Будинку культури с. Камінне та Народного дому с. Микитинці. До Дня вчителя захід підготували вчителі та вихованці Тисменичанської музичної школи під назвою «Коли вчителі були маленькими».

Також на 30 вересня припадає відзначення свята Віри, Надії, Любові та Софії. З нагоди цього дня в Міському народному домі було проведено музично-патріотичний вечір «Віра, Надія, Любов».

Ряд змістовних заходів відбулися у закладах культури на згадку про страшні звірства Бабиного Яру. Так, такі заходи організовані на абонементі ЦБ, у бібліотеці-філії №13 с. Хриплин, бібліотеці-філії №24 с. Драгомирчани, Будинку культури с. Березівка, Будинку культури с. Підлужжя та інших.

Минулого тижня також відзначали Всесвітній день туризму, заходи до якого було проведенго у бібліотеці-філії №3, №6, №10 с. Вовчинець та інших.

Крім того, у бібліотеках відзначили неординарну дату – а саме 180 років від дня виходу у світ славнозвісної «Енеїди» Івана Котляревського.

15 вересня Івано-Франківська дитяча музична школа №1 ім. М. Лисенка відзначатиме своє 120-ліття. В рамках відзначення, у середу 28 вересня було проведено презентацію з історії школи та доповідь, яку підготувала викладачка музично-теоретичних дисциплін О. Жовнірович.

Крім того, 28 вересня у приміщенні Івано-Франківської музичної школи №2 ім. В. Барвінського для працівників закладів культури стараннями Департаменту культури та Управління праці Івано-Франківської міської ради було організовано навчально-практичний семінар з питань нововведень у законодавстві про працю.

Також нагадуємо франківцям та гостям нашого міста, що в Центрі сучасного мистецтва продовжує експонуватися виставка творів живопису та графіки відомого українського художника Олександра Жильцова «Полюючи за тінню», яку можна оглянути ще протягом цього тижня.

Традиційно, працівники закладів культури продовжують волонтерити на підтримку ЗСУ – плести маскувальні сітки, готувати смаколики та збирати допомогу.

Продовжуємо працювати заради Перемоги! Слава Україні!

 

Поділіться цим дописом на: