ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ - 27.06-03.07

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ - 27.06-03.07

Минулий тиждень (27.06-03.07) у закладах культури, традиційно, був цікавим, насиченим і багатим на добрі справи та змістовні заходи. Зокрема, ряд заходів було організовано до Дня Конституції України, 115 річниці від дня народження провідника ОУН Романа Шухевича, а також відбувалося змістовне цікаве дозвілля для наймолодших мешканців нашого міста та переселенців. Всього за тиждень проведено 53 заходи.

Традиційно, відбувалися музично-патріотичні перформанси на підтримку ЗСУ у середмісті. Зокрема, свої патріотичні програми представили: муніципальний ансамбль саксофоністів, народний аматорський академічний хор «Мелодія» та солісти Центру культури і мистецтв Іввано-Франківської МТГ.

Також, традиційно, музично-патріотична програма відбулася у неділю в міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка. Тут на літній естраді з патріотичними піснями виступили творчі колективи будинків культури сіл Братківці та Драгомирчани.

28 червня на Вічевому майдані стараннями творчих працівників Центру культури і мистецтв було організовано урочистості з нагоди відзначення 26 річниці прийняття Конституції України. Освітяни долучились до заходу читанням статтей Основного Закону, а муніципальна капела бандуристів виконала Гімн України та ряд патріотичних пісень.

Також у вівторок до Дня Конституції України відбулася музично-патріотична програма на майданчику біля Міського Народного дому.

Ряд заходів у будинках культури, народних домах та бібліотеках міста і сіл нашої громади було організовано до відзначення 115 річниці від дня народження провідника ОУН, державного діяча Рмана Шухевича. Зокрема, тематичний вечір «Герой України Роман Шухевич» відбувся у четвер у Будинку культури с. Черніїв, а у п’ятницю творчі працівники Будинку культури с. Микитинці для своїх найменших односельчан організували пізнавальну екскурсію до Івано-Франківського обласного музею визвольних змагань ім. С. Бандери.

Бібліотеки міста продовжували свою роботу у напрямку реалізації двох проєктів – «Бібліотека в дії» та «Бібліотека у дворах». В рамках першого у четвер відбулася зустріч з карєзнавицею, дослідницею та філологинею Іриною Садулою, яка розповіла присутнім про феномен родини Заклинських. У рамках другого проєкту бібілотеки активно продовжували проводити заходи у дворах, скверах та парках для мешканців мікрорайонів.

У середу, 29 червня, у Центрі сучасного мистецтва відбулося відкриття виставки живопису молодої львівської художниці Яни Гудзан під назвою «Берегині / Квіти війни». На виставці експонуються полотна на тематику війни, всі охочі переглянути експозицію можуть зробити це до 15 липня.

Також і заклади культури клубного типу, і бібліотеки продовжували організовувати цікаве дозвілля для діток. Це, зокрема, ігри, майстер-класи, цікаві калейдоскопи, пізнавальні години та інше.

Продовжували активну роботу працівники культури і як волонтери – збирали допомогу для переселенців та воїнів на передовій. Свіжа порція вареників та голубців від радчанських господинь (організовано директоркою БК с. Радча І. Вацебою та місцевим садочком) знову поїхала на передову до хлопців у Запорізьку область.

Всім дякуємо за роботу. Хай наступний тиждень буде так само наповнений добрими і потрібними справами. Слава Україні!

 

Поділіться цим дописом на: