ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (29.08-04.09.2022)

ТИЖДЕНЬ У КУЛЬТУРІ (29.08-04.09.2022)

Минулий тиждень (29.08-04.09) у закладах культури, традиційно, пройшов насичено, змістовно і з головною метою – підтримати Збройні Сили України. Ряд заходів було проведено до відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 8 річниці трагедії під Іловайськом, а також до Дня знань та 100 річниці від дня народження українського поета-гумориста і сатирика Павла Глазового. Всього за тиждень проведено 36 заходів.

Сьогодні особливо важливим є пам’ятати і віддавати шану кожному захиснику, що загинув за незалежність України. Тож до Дня пам’яті захисників України у закладах культури громади проведено цілий ряд заходів – години пам’яті, посвяти, патріотичні години. Зокрема, годину пам’яті «Той чорним став «зелений» коридор», приурочену 8-й річниці Іловайської трагедії провели у Будинку культури с. Вовчинець та патріотичну годину «Вони захищають свою родину і вільну землю – Україну» - у Будинку культури с. Узин. Творчі працівники Народного дому с. Микитинці організували годину скорботи «Герої не вмирають», в рамках якої для юних микитинчан організували відвідини меморіального скверу в Івано-Франківську, зокрема, стели Небесної Сотні, могил січових стрільців та могили Романа Гурика.

Традиційно заклади культури продовжували організовувати музично-патріотичні перформанси на підтримку Збройних сил України. Зокрема, минулого тижня зі своїми патріотичним програмами виступили вокально-інструментальний гурт «5 океан» Народного дому с. Угорники та солісти Муніципального Центру дозвілля.

Також, традиційно, музично патріотичний перформанс відбувся і в неділю на літній естраді міського парку ім. Т. Шевченка. Участь у перформансі взяли муніципальний оркестр народних інструментів «Рапсодія» та муніципальне тріо бандуристок «Мальви». Крім того, музично-патріотичний перформанс провели у Будинку культури с. Узин та благодійний ярмарок в рамках відзначення Дня села відбувся 4 вересня у с. Хриплин (586 річниця від першої писемної згадки про село).

Активно долучались заклади культури і до відзначення Дня знань. Зокрема, 4 вересня, у неділю, на літній естраді міського парку викладачі мистецьких шкіл міста для дітей провели майстер-класи з гри на музичних інструментах, а у Будинку культури с. Тисменичани відбулося дитяче свято «Осінь золота, що ти нам принесла». 2 вересня у Міському Народному домі проведено годину творчої майстерності за участю учасників клубу «Об’єднані любов’ю» з виготовлення патріотичних квітів.

Активно у закладах культури відзначили і 100-річний ювілей українського гумориста Павла Глазового. Зокрема, у бібліотеках було організовано ряд книжкових виставок та знайомств з його творчістю, а у читальному залі центральної бібліотеки проведено палітру ювілейних дат «Павло Глазовий – патріарх українського гумору».

Крім того, бібліотекарі активно продовжували проводити заходи у рамках проєкту «Бібліотека у дворах». Зокрема, ще один яскравий та незабутній  бібліотечний пікнік «Спогади літа» провели працівники бібліотеки-філії №4.

Нагадуємо також франківцям та гостям нашого міста, що до 23 вересня у Центрі сучасного мистецтва продовжує експонуватися виставка «Франковий мотив», на якій представлені творчі роботи вихованців Івано-Франківської художньої школи. Хот має можливість і бажання – обов’язково прийдіть насолодитися творами юних талановитих художників.

Продовжують працівники культури працювати і як волонтери, готуючи їжу та збираючи допомогу для передової

Всім дякуємо за працю! Наближаємо перемогу разом!

Поділіться цим дописом на: