ТИЖДЕНЬ У МІСЬКІЙ КУЛЬТУРІ

ТИЖДЕНЬ У МІСЬКІЙ КУЛЬТУРІ

Минулий тиждень (23-29.05) у закладах культури видався традиційно насиченим і багатим на добрі справи. Було проведено ряд заходів до Дня Героїв України, 110 річниці від дня народження відомого українського письменника М. Стельмаха, проводились музично-патріотичні перформанси, а бібліотекарі активно працювали з мешканцями мікрорайонів в рамках проєкту «Бібліотека в дворах» та проводили заходи для діток. Всього за тиждень закладами культури проведено 55 заходів, 19 з яких - закладами клубного типу і 36 - бібліотеками.

Так, минулого тижня з музично-патріотичними перформансами у середмісті Івано-Франківська виступили наступні колективи та виконавці: вокальний ансамбль викладачів, зразковий духовий оркестр та дует у складі Т. Ткачівської та Н. Євенко Івано-Франківської ДМШ №1 ім. М. Лисенка, народний аматорський гурт «Смерічка», народне аматорське тріо бандуристок «Намисто», народний аматорський хор «Каменяр» та солісти Центру культури і мистецтв Івано-Франківській МТГ, народний аматорський хор «Джерело» міського Будинку вчителя та соліст М. Бибик. Зазначимо, під час кожного перформансу присутні мають можливість долучитися до збору коштів на підтримку ЗСУ.

У неділю муніципальна капела бандуристів долучилась до відзначення храмового свята Парафії Святих Кирила і Методія УГКЦ с. Крихівці, а в с. Радча на подвір’ї церкви Покрови Божої Матері відбулася благодійна ярмарка на підтримку ЗСУ, приурочена Міжнародному дню захисту дітей.

Також звертаємо увагу, що відновлено недільні заходи і на літній естраді міського парку ім. Т. Шевченка. Зокрема, у минулу неділю тут своєю творчістю з франківцями ділилися творчі колективи та солісти Палацу культури «Мінерал» з м. Калуша.

Вже традиційно, у четвер бібліотекарі провели акцію «Нація, яка читає – непереможна!» і ряд книг знову потрапив до читачів, які через війну були змушені покинути свої рідні домівки. Продовжувались заходи для ВПО і в рамках проєкту «Бібліотека в дії», які проводяться у мистецькій галереї «Підземний перехід Вагабундо». Так, у четвер у рамках літературної вітальні відбулася творча зустріч з відомою українською письменницею, перекладачкою, неодноразовою лавреаткою конкурсу «Коронація слова» Марією Ткачівською.

25 травня в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС відбулася презентація нової книги «Паленгола» франківської письменниці та журналістки Любові Скаврон.

Також у понеділок у виставковій залі Центру сучасного мистецтва відбулося відкриття виставки живопису харківської художниці Поліни Кузнєцової під назвою «Часи». Виставка експонуватиметься до 2 червня включно, тож всіх охочих переглянути роботи талановитої мисткині запрошуємо до Центру сучасного мистецтва.

Продовжувалась у закладах культури і волонтерська робота зі збору необхідних речей для передової та внутрішньо переміщених осіб.

Дякуємо усім працівникам закладів культури за віддану працю. Продовжуємо у тому ж дусі!

Разом до перемоги!

 

Поділіться цим дописом на: