ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

Минулий тиждень у закладах культури пройшов під знаком Дня матері. Чи не в кожному закладі творчі працівники підготували ряд цікавих заходів до цього дня. Це і майстер-класи, і флеш-моби, і творчі вечори та зустрічі.

Зокрема, ряд майстер-класів відбувся у бібліотеках та закладах культури клубного типу, цікаві заходи вшанування матерів відбулися у сільських закладах культури – Угорниках, Хриплині, Микитинцях, Колодіївці та ін.

У п’ятницю у міському парку стараннями працівників культури була організована творча частина заходу, приуроченого вшануванню матерів та дружин воїнів, які загинули в АТО та ООС. Участь у заході взяв народний аматорський колектив Народного дому с. Угорники «5 ОКЕАН».

Також було проведено заходи вшанування пам’яті жертв політичних репресій. Зокрема, у краєзнавчому відділі центральної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу краєзнавців ім. І. Франка за участю знаного історика, дослідника визвольного руху Петра Ганцюка.

Відбулися також заходи до відзначення 153 річниці від дня народження відомого українського письменника-новеліста Василя Стефаника.

У п’ятницю у залі Народного дому «Княгинин» відбулася непересічна подія – прем’єра нової вистави Нового театру «Двері».

Традиційно, у четвер у середмісті була проведена акція «Нація, яка читає – непереможна!», а у мистецькому центрі «Підземний перехід Вагабундо» в рамках проєкту «Бібліотека в дії» бібліотекарі проводили заходи для дітей тимчасово переміщених осіб. Зокрема, в рамках літературної вітальні відбулась творча зустріч з відомим прикарпатським поетом Володимиром Присяжнюком.

Крім того, до всіх вищеперерахованих дат творчими працівниками були підготовлені змістовні відеоролики, які можна переглянути на офіційній сторінці Департаменту культури у мережі Фейсбук.

Так само працівники культури продовжують волонтерську працю – плетуть маскувальні сітки, плетуть вервички, збирають матеріальну допомогу для переселенців та готують їжу для воїнів на передову.

Разом до перемоги!

Поділіться цим дописом на: