ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

Минулий тиждень (16-22 травня) у закладах культури був насичений і хорошими мистецькими заходами, і добрими справами. В основному тематика заходів була означена відзначенням Всесвітнього дня вишиванки, Міжнародного дня музеїв, Міжнародного дня сім’ї, Дня Героїв України та 161 річниці перепоховання Т. Г. Шевченка.

До вищезгаданих днів було проведено ряд заходів у бібліотеках Івано-Франківської МЦБС, у міських та сільських закладах культури клубного типу. Зокрема, тематична програма «Їм смерть дивилася у вічі і воля марилась свята», приурочена Дню Героїв України, відбулася у міському парку Т. Шевченка. Працівники абоненту ЦБ Івано-Франківської МЦБС провели безкоштовну екскурсію для внутрішньо-переміщених осіб «Івано-Франківськ – місто героїв». А до Всесвітнього дня вишиванки у Народному домі «Княгинин» відбулося відкриття виставки вишивок з особистої колекції знаного художника Геннадія Гриценка. 22 травня працівники бібліотеки провели голосні читання біля меморіальної дошки Кобзарю по вулиці Шевченка, приурочені 161 річниці перепоховання Т. Г. Шевченка.

Крім того, до всіх цих днів закладами культури було підготовлено ряд цікавих змістовних відеороликів, які розмішені на «Культурні мапі».

Неординарною подією стало проведення працівниками Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 19 травня благодійного аукціону у мистецькому центрі «Підземний перехід Вагабундо». На аукціоні було представлено 21 лот (дитячі малюнки, розмальовані музичні інструменти, «Кобзар» 1941 року видання, старовинна вишиванка, передана канадською діаспорою) і зібрано 43 тис грн на допомогу ЗСУ.

Також 19 травня у читальному залі Центральної бібліотеки Івано-Франківської МЦБС відбулася презентація творчості харківської письменниці та волонтерки Людмили Охріменко.

І, вже традиційно, у четвер у середмісті відбулася акція «Нація, яка читає – неперможна!», де знову близько сотні книг було роздано вимушеним переселенцям. А протягом тижня у «Мистецькому переході Вагабундо» відбувалися цікаві зустрічі та майстер-класи для діток ВПО та всіх бажаючих.

Також уже традиційно відбувалися патріотично-музичні перформанси у середмісті за участю наступних колективів: духовий оркестр Івано-Франківської ДМШ №1 ім. М. Лисенка, муніципальний оркестр народної музики «Рапсодія», вокальний ансамбль «Станіславські барви» НД «Княгинин», ансамбль саксофоністів Івано-Франківської обласної філармонії ім. І. Маланюк, народний аматорський гурт НД с. Угорники «5 океан», хор викладачів Івано-Франківської ДМШ №3 ім. А. Кос-Анатольського, український композитор та виконавець Іван Пономаренко та мистецька формація «Миті слова і музики» міського будинку вчителя у складі Любові Литвинчук та Ліани Лаврентюк.

Так само продовжується волонтерська праця та збір допомоги для військових і тимчасово переміщених осіб.

Разом до перемоги!

 

Поділіться цим дописом на: