ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ (20-26.06)

ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ (20-26.06)

Минулий тиждень (20-26.06) у закладах культури минув, традиційно, насичено і цікаво, з обов’язковим наголосом на патріотизм та підтримку наших ЗСУ. Заходи відбувалися до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні, 115 річниці від дня народження легендарного генерала «Чупринки» - Романа Шухевича, Дня Конституції України, Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами і їх незаконного обігу, 100-річчя від дня народження діячки ОУН-УПА, зв’язкової, письменниці Марти Гай. Всього за тиждень проведено 43 заходи.

Традиційно, щодня у центральній частині міста відбувалися музично-патріотичні перформанси на підтримку ЗСУ. Зокрема, минулого тижня зі своїми програмами виступили: духовий оркестр, вокальний ансамбль «Гармонія» та вокалісти-інструменталісти Івано-Франківської дитячої музичної школи №1 ім. М. Лисенка; муніципальний духовий оркестр; народний аматорський ансамбль «Смерічка», народне аматорське тріо бандуристок «Намисто» та вокалісти Центру культури і мистецтв Івано-Франківської МТГ та молодіжний ансамбль духовної пісні «Крила» і солісти НД с. Угорники.

У неділю на літній естраді міського парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка була представлена патріотична програма творчих колективів та солістів Народного дому с. Крихівці.

22 червня у с. Березівка стараннями творчих працівників місцевого Народного дому було зорганізоване віче до Дня скорботи та вшанування жертв війни в Україні, у Народному домі с. Вовчинець провели захід, приурочений 115 річниці від дня народження Р. Шухевича. В багатьох закладах культури міста та сільської місцевосці було організовано заходи до Дня Конституції України.

Активно проводили свою роботу і бібліотеки Івано-Франківської МЦБС. Було організовано ряд заходів до перерахованих вище дат, зокрема, у краєзнавчому відділі ЦБ відбувся захід, приурочений 100-річчю від дня народження М. Гай.

Традиційно, продовжували свою роботу бібліотеки і в рамках проєкту «Бібліотек у дворах». Минулого тижня проведено близько 20 заходів. Це – книжкові виставки, представлення нової літератури, бесіди, ігри та майстер-класи.

Заклади культури також продовжують роботу у напрямку підтримки внутрішньо-переміщених осіб. Зокрема, творчі працівники НД с. Хриплин 23 червня провели годину дозвілля для діток-переселенців, які на даний час проживають у Хриплині.

У цьому ж напрямку продовжували свою роботу міські бібліотеки в рамках проєкту «Бібліотека в дії». Зокрема, в рамках літературної вітальні проєкту у четвер відбулася зустріч з молодою франківською авторкою Юлією Судус.

На окрему увагу заслуговує представлення творчих надбань закладів культури на Фестивалі культурного різноманітття, який відбувався 24-26 червня в Румунії. Так, 25 червня в рамках фестивалю виставку дитячих малюнків презентувала художня школа, міські бібліотеки підготували виставку літератури про Україну та наше місто, майстер-класи та патріотичний флеш-моб "фейсАРТ". Українська символіка майоріла в кожному куточку цього затишного румунського містечка. А також свою творчість презентував гурт "Джавеліни" Центру культури і мистецтв Івано-Франківської МТГ.

Не покладаючи рук, творчі працівники закладів культури продовжують працювати для підтримки ЗСУ. Зокрема, знову на передову поїхала порція смачнючих вареників від господинь с. Радча, ліпку яких організувала директорка місцевого Будинку культури спільно з садочком.

Всім дякуємо за насичений робочий тиждень! Так тримати! Разом до перемоги!

Поділіться цим дописом на: