ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ (3-9.10.2022)

ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ (3-9.10.2022)

Минулий тиждень (3-9.10.2022) у закладах культури проходив насичено і змістовними заходами, і хорошими справами, зокрема на підтримку ЗСУ. Заходи були приурочені ІІІ річниці створення Івано-Франківської міської територіальної громади, Всесвітньому дню пошти, Дню художника, Всесвітньому дню захисту тварин, а також продовжувалась організація заходів до відзначення Міжнародного дня музики, Міжнародного дня людей похилого віку та Всеукраїнського дня бібліотек. Вшанували також пам’ять Героя України, учасника Майдану Гідності Романа Гурика, якому 2 жовтня могло б виповнитись 28 років. Усього за тиждень проведено 54 заходи.

Визначальне місце серед минулотижневих заходів у закладах культури було відведено відзначенню ІІІ річниці створення Івано-Франківської міської територіальної громади. Майже в усіх закладах було проведено більші чи менші заходи, а 8 жовтня у міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка біля стадіону «Рух» в рамках ярмарку було організовано мистецьку програму за участю кращих колективів нашої громади.

Тут же працівниками бібліотек громади було проведено бібліопростір «В єдності наша сила», в рамках якого проводилися цікаві майстер-класи для діток та було представлено тематичні фотозони.

Традиційно, у центральній частині міста продовжували проводитись музично-патріотичні перформанси на підтримку ЗСУ. Зокрема, минулого тижня у таких перформансах взяли участь муніципальний ансамбль саксофоністів та творчі колективи Будинку культури с. Вовчинець.

Так само традиційно, у неділю відбувся музично-патріотичний перформанс на підтримку ЗСУ і у міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка. Там свою програму представили творчі колективи Народного дому с. Микитинці.

А 5 жовтня у бібліотеці-філії №26 с. Камінне для діток було проведено майстер-клас з виготовлення сувенірів для воїнів «Творимо з любов’ю».

До дня народження Романа Гурика працівниками краєзнавчого відділу Центральної бібліотеки проведено ватру пам’яті «Зараз або ніколи» біля могили Героя у меморіальному сквері. Учасниками заходу стали вихованці обласного академічного ліцею-інтернату.

До Всесвітнього дня пошти 7 жовтня у Народному домі с. Микитинці в рамках любительського клубу «Кришталеві джерела» проведено бесіду «Листи як найдавніший спосіб передачі інформації». А до Всесвітнього дня захисту тварин у бібліотеці-філії №15 с. Підлужжя організовано animals-орбіту «Круговерть навколо тварин».

До Дня художника у виставковій залі Івано-Франківської дитячої художньої школи відкрилася виставка пензля викладачів школи, а до Міжнародного дня музики в Народному домі с. Угорники відбувся тематичний вечір «Музика в наших серцях».

Також 6 жовтня в читальному залі центральної бібліотеки відбулася творча зустріч з місцевою поетесою Валентиною Грещук «Ми зустрінемось там, де не буде війни» та презентація однойменної поетичної збірки.

Осінь також надихає і на творчість, тож протягом тижня у закладах культури відбувся ряд майстер-класів з виготовлення осінніх композицій. Зокрема, такі майстер-класи було проведено творчими працівниками Народного дому с. Хриплин та Будинку культури с. Камінне.

Крім того, минулого тижня Івано-Франківська міська централізована бібліотечна система за ініціативи народної депутатки України Оксани Савчук оголосила про початок акції зі збору російськомовних книг «Ворожу літературу – на макулатуру!». Книги збиратимуть по всіх бібліотеках-філіях нашої громади, а відтак здадуть на макулатуру. Виручені кошти передадуть ЗСУ.

Також, російськомовні книги можна приносити у Народний дім с. Крихівці та Будинки культури сіл Вовчинець та Чукалівка. Запрошуємо мешканців громади активно долучатися до акції!

Продовжують працівники культури і волонтерську роботу.

Всім дякуємо за роботу! Тримаємось разом та робимо все, залежне від кожного з нас, для наближення Перемоги!

Поділіться цим дописом на: