ТОП-5 КНИГ ДО ДНЯ ЗАКОХАНИХ

ТОП-5 КНИГ ДО ДНЯ ЗАКОХАНИХ

Незабаром святкуватимемо День закоханих. Тож до цього свята бібліотекарі  бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували відеопрезентацію і добірку найкращих і найромантичніших історій для душі. 

Коли всі мріяли про зиму - вона не поспішала. Коли вже всі налаштувалися на прихід весни - зима вирішила надолужити і прийшла зі снігопадами і морозами. Дітям - втіха, а дорослим додалося трохи проблем: хтось застряг в заторах, хтось мерзне без тепла в холодних квартирах. Та ми впевнені, що в душах багатьох українців все ж квітне весна. Ну а для тих, у чиї душі все ж прокрався мороз та скував льодом серце, бібліотекарі  бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували відеопрезентацію і добірку найкращих і найромантичніших історій для душі. Ці книги зможуть розтопити лід, який скував ваше серце та прогнати зимовий холод з ваших душ. Адже незабаром святкуватимемо День закоханих. Весь світ відзначає його 14 лютого. З цієї нагоди бібліотекарі пропонують топ-5 найкращих книг про вічне кохання:

 

Шарлотта Бронте “Джен Ейр”. Історія маленької сироти, котра повсякчас стикається із несправедливістю та упередженістю, впродовж сторіч зворушує серця багатьох. Адже попри всі негаразди героїні вдається зберегти і честь, і гострий розум, і вірність своїм прагненням та переконанням. У дорослому віці, шукаючи кращої долі, Джейн стає гувернанткою і починає нове, майже щасливе життя в Торнфілді. От тільки привабливий та багатий душею господар, містер Рочестер, щось від неї приховує. Роман став метафорою жіночої шляхетності й сили в світовій літературі.

Решат Нурі Гюнтекін “Чаликушу”. Молода дівчина Феріде збирається заміж за чоловіка, якого кохає ще з дитинства. Здавалося б, чого їй ще бажати? Та лише один коротенький лист перевертає життя дівчини з ніг на голову. Феріде розриває заручини і їде з міста. Тільки Богові відомо, скільки їй доведеться пережити і скільки труднощів подолати, щоб знайти свою дорогу до щастя.

Маргарет Мітчелл “Звіяні вітром”. Це неймовірна історія кохання і боротьби за життя в такий складний період, як війна. Дія відбувається на Півдні США під час Громадянської війни (1861-1865 рр.) та повоєнної Реконструкції. Головне в романі - тема загальнолюдських цінностей і долі людей, захоплених могутнім виром історичних подій. Роман вийшов друком 30 червня 1936 року і став одним із найвідоміших бестселерів американської літератури. Вже до кінця року було продано понад мільйон примірників. Загальний тираж книги більш ніж 130 мільйонів, понад 70 перевидань. Твір перекладено 37 мовами. Екранізацію роману здійснено 1939 року американським кінорежисером Віктором Флемінгом (10 «Оскарів»).

Михайло Коцюбинський “Тіні забутих предків”. Повість про українських Ромео і Джульєтту.

"Весь світ був як казка, повна чудес, таємнича, цікава й страшна".

Родини Палійчуків і Гутенюків здавна ворогували. І чи то так сплелася доля, мов тонкі та плутані гірські стежки, чи то бавилися лісові духи, але малий Іван Палійчук закохався в Марічку з родини Гутенюків. Ще тоді, під час їхньої першої зустрічі, щось знали карпатські зорі, щось відчувала сумна й тужлива музика флояри. Віщували долю двох закоханих, чиєму коханню судилося стати вічним. Та чи щасливим?..

Коллін Мак-Каллоу «Ті, що співають у терні». Єдина дівчинка поруч із синами Клірі — сіллю цієї землі, її надією на майбутнє, працьовитими нащадками австралійських фермерів — Меґґі змалечку була наче зайвою у власній чималій родині. Єдиний чоловік співпереживав її дитячим бідам із християнською любов’ю — католицький священник Ральф де Брікассар. У самотньому дівочому серці оселилося велике кохання. І кинуло виклик самим небесам… Як маленька пташина, що співає у терні свою першу й останню пісню, через життя, страждання, розлуки і втрати нестиме своє кохання до Ральфа Меґґі. Вкраде у Бога для себе найдорожче. І зазнає поразки, коли її суперниками стануть не чернечі обітниці й самозречення, а людські амбіції та марнославство. Та від троянд залишається попіл, бездоганна пісня стихає — лише кохання продовжує жити… Поради від бібліотекарів: ці книги добре читати закутавшись у теплий плед, коли за вікном виє холодний вітер та лютує заметіль. Добре також мріяти про весну. “Очікування весни - це як очікування раю”, - писав Стівен Кінг. А рай за Хорхе Луїсом Борхесом - це бібліотека. Тож мерщій поспішайте до бібліотеки та ловіть чудові миттєвості щодня: насолоджуйтеся зимовою казкою, читайте гарні книги і нехай весна розквітає у ваших серцях! Теплих вам днів і сонячного настрою!

Відповідальна за проведення Озарко М. М.

Поділіться цим дописом на: