ТРАДИЦІЙНІ ФРАНКОВІ ЧИТАННЯ

ТРАДИЦІЙНІ ФРАНКОВІ ЧИТАННЯ

27 серпня на площі Івана Франка відбулося урочисте покладання квітів з нагоди 167 річниці від дня народження українського письменника, громадсько-політичного діяча, патрона нашого міста – Івана Франка.

Квіти до пам'ятника Каменяру покладали представники влади та громадськості міста – директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надія Загурська та голова Всеукраїнського Братства ОУН УПА Богдан Борович.

Покладання квітів відбулося також і на вулиці Івана Франка до погруддя письменника народною депутаткою України Оксаною Савчук та директоркою Департаменту культури Надією Загурською.

Захід почався із хвилини пам’яті, якою вшанували всіх, хто загинув заради незалежної України.

На урочистостях прозвучали відомі хорові твори на слова Івана Яковича у виконанні муніципального камерного хору «Галицькі передзвони».

Вже стало доброю традицією щорічно проводити літературні читання, які організовує Віталій Перевізник, голова ГО "Громадський інститут аналітики".Твори читали: міський голова Руслан Марцінків, народна депутатка України Оксана Савчук, директорка Департаменту культури міста Надія Загурська та всі, хто бажав долучитися до вічних глибин Франкові думки.

Його слово звучало над площею не лише українською, а й іншими мовами, доводячи, що українських геніїв шанують в цілому світі!

Поділіться цим дописом на: