ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З ОЛЬГОЮ ДЕРКАЧОВОЮ

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З ОЛЬГОЮ ДЕРКАЧОВОЮ

5 травня о 15:00 в мистецькому центрі "Підземний Перехід Ваґабундо" в рамках четвергових літературних віталень проєкту "Бібліотека в дії" за організації абонементу ЦМБ та бібліотеки-філії №4 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, відбулася творча зустріч з письменницею Ольгою Деркачовою.

Зустріч модерувала бібліотекар абонементу ЦБ Марія Зіняк, яка коротко представила письменницю.

Зокрема, підкреслила, що Ольга Деркачова - докторка філологічних наук, професорка, лавреатка конкурсу "Коронація слова" за найкращий твір про кохання, авторка романів "Коли прокинешся, "Дім Терези", "Крамниця щастя", збірки оповідань "Повидло з яблук", «Трикотажні метелики", " За лондонським часом" та нової збірки оповідань "Пальто британської королеви», яка побачила світ в минулому 2021 році.

Герої її романів та оповідань борються з байдужістю і внутрішньою порожнечею, шукаючи розуміння та душевного тепла.

Присутні в залі - і ті, хто знайомий з творчістю авторки, і ті, хто тільки хоче пізнати ії літературне слово, а також внутрішньо переміщені особи, серед яких і учасники бібліоподорожі "Письменники Івано-Франківська", - з захопленням слухали як модераторку зустрічі, так і саму письменницю і знайомились з її творчістю. Особливо з великим пожвавленням всі слухали малу прозу із нової книги "Пальто британської королеви" (2021р.) в авторському читанні. Після чого письменниця постаралася відповісти на питання, які ставили слухачі.

Цікаво було дізнатись, що пані Ольга дуже багатогранна особистість, вона поєднує викладацьку і письменницьку працю, проводить творчописи для дітей та читає оповідання безхатькам, танцює латино-американські танці та зимою катається на ковзанах. І ще багато чого змогли дізнатись про цю непересічну особистість всі, хто завітав на зустріч.

І, звичайно, не обійшлося без автографів і фото на пам'ять. Спілкувались з авторкою в невимушеній атмосфері і ще довго не хотіли розходитись після такої щирої зустрічі.

 

Поділіться цим дописом на: