ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З ПОЕТЕСОЮ ВАЛЕНТИНОЮ ҐРЕЩУК

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З ПОЕТЕСОЮ ВАЛЕНТИНОЮ ҐРЕЩУК

6 жовтня 2022 року о 16.00 працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели творчу зустріч з поетесою Валентиною Грещук “Ми зустрінемось там, де не буде війни…”.

Зі вступним словом виступила провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова, в якому познайомила присутніх з поетесою та її біографією.

Валентина Ґрещук - мовознавиця, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального та германського мовознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Збірка поезій Валентини Ґрещук “Ми зустрінемось там, де не буде війни…” пронизана щирою любов’ю до рідного краю, який зростив її і наповнив життєдайними силами. Неймовірною ніжністю і вдячністю авторки зачаровують рядки, присвячені батькам, світла пам’ять про яких завжди у серці. Поезії про Івано-Франківськ - наче щасливе повернення у часи безтурботної студентської юності. А тепер, коли з містом нерозривно пов'язане життя, у поетичному баченні В. Ґрещук воно сяє неперевершеними, незвичайними барвами.

Важливе місце у збірці поезій займають вірші про любов до рідного слова та мови. Особливо вражають у книзі поетичні твори про героїв-військовиків, які зараз боронять Україну. Поезії Валентини Ґрещук зміцнюють бойовий дух наших захисників та додають віри у швидку перемогу українського народу.

Збірка поезій “Ми зустрінемось там, де не буде війни…”, як зазначає сама авторка, є ще одним проявом її боротьби з рашизмом.

Модераторами зустрічі були магістриня Коцюбка Христина та бакалавриня Бойко Оксана. Вірші читали студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

На творчу зустріч завітали бібліотекарі Івано-Франківської МЦБС, члени клубу “Люди золотого віку”, студенти Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника та користувачі читального залу ЦБ, які були зачаровані поетичним талантом поетеси. Присутні вітали Валентину Ґрещук та висловлювали слова вдячності за поезії, неповторну атмосферу творчої зустрічі та гарно проведеного часу.

Зі словами подяки виступили директорка Івано-Франківської МЦБС Оксана Вовк та учасники клубу “Люди золотого віку”.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова.

Поділіться цим дописом на: