У БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ЮВІЛЕЙНА ЗУСТРІЧ З ЄВГЕНОМ БАРАНОМ

У БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ЮВІЛЕЙНА ЗУСТРІЧ З ЄВГЕНОМ БАРАНОМ

27 травня 2021 р. працівники краєзнавчого відділу МЦБС та кімнати-музею І. Франка (вул. Г. Мазепи, 1) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради організували літературну зустріч з нагоди ювілею літературознавця, есеїста, доцента кафедри української мови і літератури ПНУ ім. В. Стефаника, заслуженого працівника культури України, голови Товариства письменників і журналістів ім. І. Франка - Євгена Михайловича Барана.

Євген Баран народився на Тернопільщині. Навчався в університеті (Львів), аспірантурі (Київ), докторантурі (Івано-Франківськ). Нині працює в Прикарпатському університеті ім. В. Стефаника. Лавреат численних премій та почесних відзнак. Цьогоріч нагороджений міжнародною медаллю О. Довженка за значний внесок в українську літературу.

Під час зустрічі Євген Мизайлович поділився своїми спогадами про минуле, згадав про те, як прийшов у літературу, а також окреслив особливості сучасної літератури і непросте місце в ній критики. А ще представив увазі присутгніх дві свої нові книги «25 монологів про літературу» та «З «Книги живих», які побачили світ у 2021 році.

У творчому спілкуванні взяли участь письменники, журналісти та користувачі бібліотеки. Темою для спілкування була сучасна література і її завдання в теперішній час. З вітальним словом до ювіляра звернулись: український поет, заслужений журналіст України, член НСПУ та НСЖУ - п. І. Гаврилович; педагог, краєзнавець, гуморист, член ТОПІЖу ім І. Франка, лавреат багатьох премій - п. В. Бабій; поет, художник, мистецтвознавець – п. М. Аронець; журналіст Тлумацької районної газети п. М. Батіг, який подарував ювіляру книгу В. Базилевського “Талан і талант”; провідний методист МЦБС - п. С. Гуменяк.

Наприкінці зустрічі Євгену Барану була вручена грамота директора Департаменту культури міської ради Н. Загурської за вагомий внесок в літературне життя Івано-Франківська.

Крім того, бібліотекарі книгозбірні представили виставку книг “Євген Баран: на літературних перехрестях” , яка є підтвердженням невтомної праці ювіляра на літературній ниві.

 

Поділіться цим дописом на: