У БІБЛІОТЕЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ БОГДАНА-ІГОРЯ АНТОНИЧА

У БІБЛІОТЕЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ БОГДАНА-ІГОРЯ АНТОНИЧА

6 липня виповнилося 85 років з дня смерті Богдана-Ігоря Антонича. 5 липня у краєзнавчому відділі Івано-Франківської ЦБ відбулася зустріч на вшанування його пам'яті "Весни розспіваної князь".

Лекцію про знаного поета, публіциста, есеїста та маляра присутнім прочитала читачка відділу краєзнавства Ганна Кирпан, яка проживає в м. Івано-Франківську та веде гуртки в дитячо-юнацькому центрі "Кут", а також є членкинею товариства "Лемківщина".

Пані Анна розповіла про дитячі роки та юність Богдана-Ігоря Антонича, а також познайомила присутніх з неперевершеним творчим доробком, який поет, не зважаючи на передчасну смерть у молодому віці, встиг нам залишити.

Також лекторка сама побувала у місцях, де жив і творив Богдан-Ігор Антонич, і провела цікаві аналогії між цими місцями та його поезіями.

Своїми думками про творчість поета поділились літературознавець, голова ТОПІЖу Євген Баран та письменник, краєзнавець Василь Бабій. А також читачка краєзнавчого відділу, філологиня, краєзнавиця Ірина Садула зі своїми учнями - Ангеліною та Ганною.

Захід відбувся стараннями працівників краєзнавчого відділу Івано-Франківської ЦБ.

Поділіться цим дописом на: