У БІБЛІОТЕЦІ ВШАНУВАЛИ ЗВИТЯГУ ЛЕГЕНДАРНОГО СОТЕННОГО "КРИВОНОСА"

У БІБЛІОТЕЦІ ВШАНУВАЛИ ЗВИТЯГУ ЛЕГЕНДАРНОГО СОТЕННОГО "КРИВОНОСА"

“Я з тої раси, що карка не гне,
Глядить життю і смерті в очі сміло,
Що любить бій, що просто , грімко йде
На визначене їй судьбою діло”
Іван Франко

5 січня свій столітній ювілей відзначив легендарний сотенний “Кривоніс” – Мирослав Симчич. Український військовий та громадський діяч, сотенний УПА, політв’язень, який 32 роки відбув у радянських концтаборах. Кавалер орденів “Свободи” та “За заслуги”, почесний громадянин Коломиї та Львова. Герой України.

Один із небагатьох Героїв, котрим за життя було зведено пам’ятник. Адже було за що: “Кривоніс” командував повстанцями у бою під Космачем, – масштабна битва УПА з енкаведистами увійшла в історію визвольного змагу як одна з найуспішніших, – переможних!

Всього ж совіцькі прокурори нарахували більше 40 боїв з участю Симчича.

Отож недільної днини, 15 січня, Клуб краєзнавців зібрався у Світлиці Франка, що діє при краєзнавчому відділі ЦБ Івано-франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, щоби вшанувати чин і звитягу сотенного “Кривоноса”. В рамках історичної години бібліотекарі охопили життєвий та бойовий шлях командира УПА. Присутні також заслухали фаховий коментар до теми, який надав провідний науковий співробітник Обласного музею визвольної боротьби ім. С. Бандери Петро Ганцюк.

Увиразненням заходу стала тематична книжкова виставка, а також світлини Мирослава Симчича та інших вояків УПА.

Інформацію підготували працівники краєзнавчого відділу. 

Поділіться цим дописом на: