У БРАТКІВЦЯХ ВШАНОВУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ СЛАВЕТНОГО КРАЯНИНА - РОМАНА ФЕДОРІВА

У БРАТКІВЦЯХ ВШАНОВУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ СЛАВЕТНОГО КРАЯНИНА - РОМАНА ФЕДОРІВА

15 березня стараннями працівників бібліотеки-філії №23 Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи у Будинку культури с. Братківці було зорганізовано відкритий захід - літературний етюд "Колиска з яворового дерева" про творчість уродженця села, відомого українського письменника, лавреата премії ім. Т. Шевченка Романа Федоріва.

14 березня виповнилося 22 роки з дня смерті літератора, тож захід приурочили саме цій даті.

Роман Федорів - надзвичайно талановитий письменник, слово якого зачіпає найтонші струни душі як людини, так і українця. Він був одним із тих сподвижників, завдяки якому україноцентричність і любов до рідного пережила важку добу радянського нищення. І організатори напрочуд вдало змогли проілюструвати як цю особливість творчості свого краянина, так і загалом представити присутнім літературний доробок автора, рясно пересипавши дійство поезіями, прозовими рядками та піснями у виконанні творчих колективів.

Розпочався захід із вшанування пам’яті військових-односельчан, які героїчно загинули у російсько-українській війні. Далі бібліотекарі підготували бесіду-знайомство "Єрусалим душі Р.Федоріва". Глибше та детальніше про творчу спадщину Романа Федоріва розповів у своєму виступі журналіст - Володимир Федорів.

Учасники заходу змогли отримати естетичну насолоду від літературної вітальні "Жито на камені", а також переглянути спеціально оформлену книжкову виставку-портрет "Я у дитинстві хотів кимось бути..." та виставку-експозицію "Отчий світильник".

А наприкінці заходу було представлено відео з останнім інтерв'ю Романа Федоріва, з якого до глядача промовляв сам письменник, сповнений ентузіазму, любові до України і переконання в її розвіті.

Закінчилась імпреза спільним виконанням духовного гімнку України «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни!».

Дійство направду вдалося надзвичайно цікавим і, окрім традиційного обміну досвідом, для чого, власне, й покликані показові заходи, все, що відбувалося на сцені, екрані та залі збагатило присутніх, ще раз зосередивши увагу на долі і творчості непересічного літератора, українця і просто людини, багатої душею і глибиною думки.

Поділіться цим дописом на: