У ФРАНКІВСЬКУ ВІДЗНАЧИЛИ 113 РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СТЕПАНА БАНДЕРИ

У ФРАНКІВСЬКУ ВІДЗНАЧИЛИ 113 РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СТЕПАНА БАНДЕРИ

113 років відділяє нас від того дня, коли народився герой ХХ століття, людина-легенда у літописі історії України – Степан Бандера, який мав у собі найвищі чесноти Української нації. Україна пам’ятає незламного героя, який був Провідником не тільки Організації Українських Націоналістів, але й усього народу – поневоленого, але нескореного.

З нагоди відзначення 113 річниці від дня народження Героя України, провідника ОУН, почесного громадянина м. Івано-Франківська Степана Бандери відбулося Народне віче біля його пам’ятника, на Європейській площі. Урочистості розпочались Державним Гімном України у виконанні муніципальної капели бандуристів м. Івано-Франківська під орудою заслуженої працівниці культури України Марти Шевченко, хормейстерки – Ірини Моргулець, а також прозвучав гімн ОУН-УПА «Зродились ми...».

На вшанування світлої пам’яті національного героя та всіх борців за волю України духовенство різних конфесій відслужило поминальну панахиду, а представники обласної, міської влади та громадськість міста поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері. Всіх присутніх на віче привітали: міський голова Р. Марцінків, народна депутатка України Оксана Савчук та інші.

Захід організований та проведений відділом внутрішньої політики та Департаментом культури Івано-Франківської міської ради за сценарієм методистки Центру культури і мистецтв Ольги Левицької, який професійно провела художня керівниця Міського Народного дому Оксана Данильчук.

Поділіться цим дописом на: