У ФРАНКІВСЬКУ ВІДЗНАЧИЛИ 209 РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ШЕВЧЕНКА

У ФРАНКІВСЬКУ ВІДЗНАЧИЛИ 209 РІЧНИЦЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ШЕВЧЕНКА

10 березня у приміщенні кіноконцертного залу "Арена-Центр" стараннями Департаменту культури Івано-Франківської міської ради було організовано урочистості та мистецько-патріотичну програму з нагоди відзначення 209 річниці дня народження Тараса Шевченка. У заході взяли участь кращі колективи нашої громади, зокрема муніципальні колективи міста та вокальний гурт "ЯМаріуполь".

Особливо присутніх зворушив пролог за участю вихованців театральної студії "Жив-був пес", студентів Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та акторів "Нового театру". Також надзвичайно зворушливою була декламація поезій у виконанні переможців міського конкурсу-огляду читців, який відбувся наприкінці лютого. Під час заходу, власне, нагородили лавретів та номінантів конкурсу.

Нагороджували переможців народна депутатка Оксана Савчук, заступниця міського голови-директорка департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради Вікторія Дротянко та директорка Департаменту культури міської ради Надія Загурська. Переможці отримали дипломи та пам’ятні сувеніри.

Крім дійства, яке відбувалось на сцені, у фойє було розміщено виставку робіт вихованців Івано-Франківської дитячої художньої школи та виставку "Кобзарів" з фондів Івано-Франківської міської централізованої бібліотечної системи. А при вході гості заходу мали можливість переглянути відео з "оживленим" Шевченком та сфотографуватися біля спеціальної фотозони.

Захід вдався навдвовижу душевним і припав до вподоби усім присутнім. Адже сьогодні, як ніколи, слова Шевченка звучать особливо гостро і глибоко, додаючи сили у боротьбі проти ненависного ворога.

Тож перечитуймо рядки невмирущого "Кобзаря" та кріпімося вірою у перемогу!

Поділіться цим дописом на: