У МИКИТИНЦЯХ ВІДЗНАЧИЛИ 100-РІЧЧЯ ЦЕРКВИ СВ. МИКИТИ

У МИКИТИНЦЯХ ВІДЗНАЧИЛИ 100-РІЧЧЯ ЦЕРКВИ СВ. МИКИТИ

1 жовтня у Микитинцях відзначили 100 років церкві Св. Великомученика Микити. Незважаючи на дощову погоду, у храмі зібралося багато люду, які очікували приїзду митрополита УГКЦ Володимира Війтишина.

Урочиста зустріч духовної особи викликала піднесення вірян. Усі з душевним трепетом вслухалися у слова Архієрейської Літургії, після завершення якої відбулося нагородження грамотами людей, які були активними в церковних справах, жертводавцями.

З вітальним словом до священників та громади звернувся міський голова Руслан Романович Марцінків та вручив цінний подарунок. Староста села Ірина Іванівна Паращук теж вітала о. Івана Петріва і вручила пам'ятку про те, що будівля церкви св. Влмч. Микити є архітектурною пам'яткою місцевого значення.

Після завершення літургії віряни вийшли на церковне подвір'я, де з рушниками утворили ланцюг єднання "З молитвою у серці" та співали духовний гімн "Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни". І, хоч з небес усіх поливав дощик, відчувалося єднання усіх сердець, що підносили молитву до Бога.

А потім відбулася мистецька програма, приурочена 100-літтю церкви та 4-й річниці створення міської територіальної громади, яку розпочав народний аматорський хор "Первоцвіт" ( керівник - ЗПКУ, професор Ганна Карась, концертмейстер Віктор Фесенко).

Продовжували програму народний аматорський хор духовної музики "Сяйво" (керівник Василь Гнатишин, концертмейстер Володимир Грушаник), народний аматорський ансамбль "Відроджена пісня" ( керівники Анна Кузнєцова та Василь Савин), дитячі ансамблі "Веселка" і "Співаночка" ( керівник Наталія Бутюк), солісти Михайло Гнатишин, Неллі Кулинич, Андрусяк Злата, Хромей Соломія (керівник - Зоряна Перегіняк), Анна Бутюк, Катруся Онойко ( керівник Н.Бутюк).

Завершував програму вокальний ансамбль під керівництвом Наталії Бутюк, який зачарував усіх присутніх.

Завершилася мистецька програма і припинився дощ... Але це вже не мало ніякого значення, бо усі хоч і дещо промоклі і змерзлі, але в душі у кожного буяло відчуття єдності громади, яка живе, розвивається, вірить і молиться за перемогу України у боротьбі з зухвалим ворогом.

Слава Україні! Героям слава!

Поділіться цим дописом на: