У МИКИТИНЦЯХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВОЛОДИМИРА ІВАСЮКА

У МИКИТИНЦЯХ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ВОЛОДИМИРА ІВАСЮКА

3 березня в Народному домі с. Микитинці відбулася бесіда "Іскра, що не згасає..." про вічність творчості Володимира Івасюка з нагоди відзначення 76 річниці від дня народження поета, композитора, патріота України. Захід відбувся в рамках роботи любительського клубу "Кришталеві джерела".

Керівник клубу Наталія Бутюк запропонувала до перегляду відео про життєвий шлях композитора, творчість якого будить в серцях українців любов до рідного краю.

Пісня "Червона рута", яка звучала по усіх концертних площадках не тільки України, але і всього Радянського Союзу, дала назву першому пісенному фестивалю - "Червона рута" (RutaFEST), який відбувся у Чернівцях у 1989 році. Фестиваль названо так у пам'ять Володимира Івасюка, якого вбили в 1979 році. Відповідно до неофіційної версії, смерть композитора - це вбивство, здійснене органами КДБ за наказом вищого керівництва СРСР.

Учасники заходу, затамувавши подих, вслухалися у розповіді близьких і рідних Володимира. А потім звучали його безсмертні пісні. Та й самі присутні заспівали попурі на твори поета-пісняра, адже більшість членів любительського клубу є учасниками вокального ансамблю "Співаночка".

Тож напередодні дня народження Володимира Івасюка в Народному домі с. Микитинці віддали шану цьому непересічному поету і композитору.

Поділіться цим дописом на: