У МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ КНИГИ ЛЕСІ ГЕНИК

У МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ КНИГИ ЛЕСІ ГЕНИК

Коли серце бубнявіє мукою –

безкінечна рутина бруньчань –

оживляєшся тихими звуками

молитов чистослівних ячань.

Леся Геник

6 червня в  читальному залі  міської центральної бібліотеки (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулася презентація поетичної збірки  Івано-Франківської поетеси Лесі Геник «Коронована весна» - «Це душа, що жадає духу…». «Коронована весна»  - невелика поетична збірка з потужним словом і резонансним звучанням, що допомогла виговорити наболіле багатьом, осмислити сутність випробувань і знову розправити зміцнілі крила.

Леся Геник - поетка, яка вже має з чим прийти до людей, має своїх читачів і шанувальників, які добре знають, а ще точніше вирізняють її поетичне слово серед сонму поетичних голосів,  багатоголосся душевних вібрацій. Справжня поезія і є тим неповторним високим звучанням, що без перебільшення, гармонізує світ. Така поезія дуже правдива і щира, в ній чітко проглядається гармонія творчості і способу життя. Вона зворушує, дарує прозріння і мотивує до переосмислення життєвих пріоритетів та цінностей. Саме до такої поезії належать вірші Лесі Геник.  

Знайомство з поетичним словом  авторки - це відкриття мікрокосмосу, дивовижного і неповторного. Своїми поезіями  поетка ілюструє свої  цінності, свою любов до світу і людей,  які проглядаються в кожній строфі, слові.  ЇЇ  поезія бере за душу і породжує  цілу гаму міркувань та запитань, на які  сама ж дає відповіді поетичними рядками, інтимними рефлексіями, болючими і цілющими сповідями, мудрими притчами.

На презентації Леся Геник проникливо читала вірші зі збірки “Коронована весна”, ділилася особистими рефлексіями, відповідала на запитання. Учасники заходу також декламували вірші, обмінювалися враженнями та коментарями. Щирими та емоційними були виступи Оксани Пронюк-Кузьми, Ігоря Лазоришина, Володимира Присяжнюка, Галини Угриної, Лідії Жовніренко. Сприйняття поетичного слова підсилював мультимедійний супровід. 

В незабутній атмосфері недільного дня відбувся обмін  світлими енергіями, щире спілкувння   в царині поетичного слова та усвідомлення, що попри всі виклики сьогодення життя триває... І  життя прекрасне!

Модератор заходу - Світлана Балабан.

Поділіться цим дописом на: