У ТИСМЕНИЧАНАХ БІБЛІОТЕКАРІ ЗІБРАЛИ СТАРОВИННІ ГАЇВКИ

У ТИСМЕНИЧАНАХ БІБЛІОТЕКАРІ ЗІБРАЛИ СТАРОВИННІ ГАЇВКИ

Ідентичність будь-якої нації тримається на збереженні її культурних цінностей. В українській скрині традицій одне з неостанніх місць займають великодні гаївки. Щоб зберегти старовинні гаївки та залучити молодь до збереження цієї традиції бібліотекарі бібліотеки-філії №22 с. Тисменичани вирішили укласти буклет старовинних гаївок.

Виявом великої радості Воскресіння з давніх давен в усій Україні були гаївки. Люди збирались у світлий понеділок біля храмів і водили гаївки. На жаль, велика частина стародавніх гаївок вже призабута і їх можуть пригадати хіба-що літні люди.

Тож, аби не втратити цінні скарби тисменичанських давніх гаївок працівники бібліотеки-філії №22 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради зібрали і записали від старшого покоління стародавні гаївки села Тисменичани і уклали їх у буклет.

А 5 травня з метою популяризації стародавніх тисменичанських гаївок провели флешмоб «Пісенно-поетичний Великдень». Під час флешмобу бібліотекарі знайомили односельчан зі стародавніми гаївками і роздавали буклети, щоб мешканці села, а особливо молоде покоління, знали, вивчали і не забували своїх звичаїв і традицій.

 

Поділіться цим дописом на: