УЧАСНИКИ СВІТЛИЦІ «КРІХ КРЕС» ГОВОРИЛИ ПРО ШЕВЧЕНКА

УЧАСНИКИ СВІТЛИЦІ «КРІХ КРЕС» ГОВОРИЛИ ПРО ШЕВЧЕНКА

У світлиці групи «Кріх КРЕС», яка нещодавно при Народному домі с. Крихівці об’єднала народознавців та краєзнавців, пройшли перші березневі Шевченківські дні. Звучало поетичне слово та крилаті вислови відомих людей про Шевченка.

Під час заходу учасники світлиці декламували вірші Тараса Шевченка та твори відомих поетів та письменників про нього. Зокрема, декламувала вірші з "Кобзаря" та поетичні рядки про Тараса Шевченка одна з перших учасниць групи народознавців та краєзнавців «Кріх КРЕС», акторка народного аматорського драматичного театру Народного дому с. Крихівці, знаний філолог, викладач-методист Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, літературний редактор часопису «Крихівецька громада», член музейної ради Історико-етнографічного музею громади Крихівців, співзасновниця ГО «Крихівецька родина» Ярослава Івасів.

Також було репрезентовано портрети Шевченка пензля заслуженого художника України Андрія Шабуніна, взяті із фільму Тараса Майстришина «...Україну свою любіть! Шевченкіана Прикарпатського художника Андрія Шабуніна».

Про цього франківського майстра пензля відома письменниця Оксана Кузів сказала: «Що приваблює мене у творчості Андрія? Справжність... Живий реалізм... Його роботи завжди свіжі. Коли дивишся в очі Шевченка, ти розумієш, що вони світяться і вони живі...»

Крім того, було відзнято та змонтовано фільм «Тарас Шевченко для України - все». Це – третя робота групи «Кріх КРЕС»,  зокрема, одного з перших її членів, дизайнера, оператора, відеорежисера та фотокореспондента Ореста Громоляка.

 

Поділіться цим дописом на: