УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ: ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ

УКРАЇНСЬКІ СКАУТИ: ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ

"Якби в Україні було півмільйона пластунів, це була б інша країна..." Ці слова належать Богдану Гаврилишину, пластуну із 70-річним стажем. Хто такі пластуни, як відбувається їх гарт, чим цікавляться, як розважаються - ці питання виникають у дітей, які не знайомі з пластунським рухом.

14 вересня центральна бібліотека для дітей о 16.30 організувала для читачів бібліотеки пізнавально-заохочувальну зустріч "Українські скаути: історія та сучасність".

Вихователька пластунів Ліза захопила учасників заходу розповідями про походи пластунів у гори, про ватру та пісні під гітару, про подолання важких перешкод та про виживання у лісі. Очі дітей блищали від захвату і кожен присутній прийняв для себе рішення: записуюсь у пласт!

Пластунка Ліза змогла заохотити дітей, адже сама пройшла пластунський вишкіл з самого дитинства. У другому класі її привела до пласту сестра та по сьогодні Ліза - пластунка і не уявляє свого життя без пласту. Тільки сьогодні вона вже виховує молодших пластунів.

Ліза розказала історію скаутського руху у світі і в Україні, відповідала на запитання дітей, як проходять заняття у пласті, де знаходиться і як записатися у пласт Івано-Франківська.

Під час заходу двічі лунала тривога, всі спустилися в укриття та продовжували спілкування.

Було захопливо! Було пізнавально! Було заохочувально!

Пласт - це завжди патріотична та вмотивована молодь! З пластом відбудуємо Україну!

Відповідальна за підготовку та проведення заходу Томілова Л.І.

Поділіться цим дописом на: