УРОЧИСТЕ ВІЧЕ ДО 209 РІЧНИЦІ НАРОДЖЕННЯ КОБЗАРЯ

УРОЧИСТЕ ВІЧЕ ДО 209 РІЧНИЦІ НАРОДЖЕННЯ КОБЗАРЯ

9 березня в міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка відбулось урочисте віче з нагоди відзначення 209 річниці від дня народження поета, письменника, пророка української нації – Тараса Григоровича Шевченка.

Віче розпочалось Гімном України у виконанні муніципальної капели бандуристів м. Івано-Франківська, після чого всечесні отці відслужили поминальну панахиду за упокій душі Тараса Шевченка, помолились за полеглих героїв сьогодення та захисників України різних історичних епох.

Представники влади та громадських організацій поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. Під час покладання звучав твір на вірш Кобзаря «Заповіт» у виконанні капели бандуристів та всіх присутніх. Однак, у зв‘язку з повітряною тривогою захід довелось перервати.

Мистецька частина урочистого віче організована за сприяння Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, який очолює ЗПКУ Надія Загурська. Захід провела художня керівниця Муніципального Центру дозвілля Людмила Михалчук за сценарієм методистки Центру культури і мистецтв Ольги Левицької.

Поділіться цим дописом на: