УРОЧИСТОСТІ ТА МИСТЕЦЬКА ПРОГРАМА ДО 361 РІЧНИЦІ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА

УРОЧИСТОСТІ ТА МИСТЕЦЬКА ПРОГРАМА ДО 361 РІЧНИЦІ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА

В день відзначення 361 річниці від дня заснування міста Івано-Франківська на Вічевому майдані відбулись урочистості та мистецька програма за участю творчих колективів закладів культури Івано-Франківської міської територіальної громади. Також відбулось нагородження лавреатів міської премії ім. І. Франка.

Захід розпочався хвилиною пам’яті за полеглими героями, які віддали життя за свободу і незалежність України.

З Днем народження міста, івано-франківську громаду та гостей, привітали міський голова Руслан Марцінків та депутатка Верховної ради України Оксана Савчук.

Вже стало доброю традицією, в цей святковий день, відзначати переможців премії імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики. Цей рік не став винятком – міський голова вручив премії лавреатам у цих галузях за 2022 і 2023 рр.

Також відбулося нагородження в рамках проєкту «Славетні галичани». До святкових нагороджень долучився і Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Лавреати різних номінацій, в галузі освіти, були відзначені подяками та дипломами міського голови.

Музично-патріотична, мистецька програма створила на головній площі міста особливу атмосферу згуртованості сильних і нескорених українців, вселила людям надію та віру в очікувану перемогу над зловісним окупантом. Пишаємось нашими героями, франківцями, нашим містом, яке є надійним тилом та прихистком для людей з різних куточків України.

Крім того, міські бібліотеки зорганізували для найменших гостей заходу цікаві майстер-класи, а художня школа представила тематичну виставку про Івано-Франківськ.

Наша країна – єдина, вільна, незалежна і непереможна!

Слава Україні!

Поділіться цим дописом на: