УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ПОКРОВИ

УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ПОКРОВИ

1 жовтня на Вічевому майдані м. Івано-Франківська відбулись урочистості з нагоди відзначення величних свят України – свята Покрови Пресвятої Богородиці, 82 річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України.

Перед початком урочистостей іванофранківці та гості міста мали можливість поринути у світ інструментальної, духової музики, яку презентував муніципальний оркестр духової музики м. Івано-Франківська.

Святковий захід розпочався тематичним прологом «Герої України під Покровом Пресвятої Богородиці» за участі хорових колективів у складі – муніципального камерного хору «Галицькі передзвони», народного аматорського хору «Джерело» Освітньо-мистецького центру, муніципальної капели бандуристів та студенток-читців фахового коледжу ім. Короля Данила.

У виконанні зведеного хору та всіх присутніх на майдані прозвучав Державний Гімн України, духовний твір «Молитва до Богородиці, гімн ОУН-УПА «Зродились ми...» та інші патріотичні твори.

Хвилиною пам’яті громада міста вшанувала світлу пам’ять героїв-захисників, які загинули в російсько-українській війні, після чого міський голова Руслан Марцінків привітав всіх присутніх з державним святом України.

Мистецьку програму представляли кращі творчі колективи Івано-Франківської міської територіальної громади. Серед них – хорові колективи, вокальні ансамблі, інструментальні колективи, хореографічні, малі форми вокально-хорового жанру та окремі солісти-вокалісти.

В концертній програмі звучали пісні про Україну, духовні твори, повстанські, стрілецькі, українські народні пісні, народна інструментальна музика та виконувались хореографічні композиції карпатського регіону і інших.

На завершення урочистостей прозвучав гімн Січового стрілецтва «Ой, у лузі червона калина» у виконанні муніципального оркестру народної музики «Рапсодія», солістки Оксани Кречко та всіх присутніх на святковому заході.

 

Поділіться цим дописом на: