В МІСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ПРОВЕЛИ ЧИТАННЯ ТВОРІВ ЛІНИ КОСТЕНКО

В МІСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ПРОВЕЛИ ЧИТАННЯ ТВОРІВ ЛІНИ КОСТЕНКО

Поетична вітальня "Барви віршів чудових", яка відбулася 19 березня на абонементі центральної бібліотеки Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради об'єднала поетів і творчу молодь в день народження Ліни Костенко, напередодні Всесвітнього дня поезії, який відзначаємо 21 березня.

В бібліотеці звучали вірші неймовірної жінки, прекрасної поетеси і письменниці - шістдесятниці, дисидентки, лавреатки премії ім. Т. Шевченка, авторки тисяч прекрасних рядків, якими зачитується кожен з нас - Ліни Василівни Костенко, яка святкує в цей день свою 93-ю річницю з дня народження.

Вірші Ліни Костенко, а також свої авторські читали: письменниця і музикантка Олеся Франко, письменниця Оксана Граб'юк, дослідниця і краєзнавиця, вчителька Угринівського ліцею Ірина Садула разом із своїми учнями, учасники літоб'єднання "Перлина": Яродана Віда, Вася Сливчик, Ілля Харук, Юлія Гумеляк, ВПО із Харкова пані Валентина Бухтата, ВПО з Мелітополя Запорізької області пані Галина Шепель, бібліотекарі Оксана Дубовська та Віра Якимечко, студент юридичного коледжу Євген Журахівський , гість із Києва молодий поет, лавреат поетичних конкурсів - Артем Сергієнко. Також присутні мали можливість ознайомитись з творчістю Надії Гриців (Чайки Бистрицької).

А ще на учасників поетичного дійства після кожного виступу чекав сюрприз - вони на пам'ять про захід витягували собі карту з колоди метафоричних асоціативних карток “Проявлення” від художниці Ольги Гайдамки. На звороті кожної картки - її коротке поетичне трактування від учасниць поетичної жіночої студії “Натхнення” ( керівниця студії Ольга Андріяшко).

Декламували і цитували, зачитували і слухали поезію, яка розчулювала, надихала, смішила і лікувала. Читали вірші з надією і вірою в переможне майбутнє України і дякували воїнам ЗСУ за захист, за те, що можемо ось так тепло, щиро і емоційно з поетичним словом провести недільний день в бібліотеці.

Відповідальна за підготовку і проведення поетичної світлиці - Ольга Кирста.

Поділіться цим дописом на: