В МУЗИЧНІЙ ШКОЛІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ БОГДАНИ ФІЛЬЦ

В МУЗИЧНІЙ ШКОЛІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ БОГДАНИ ФІЛЬЦ

3 травня в актовій залі Івано-Франківської дитячої музичної школи №2 ім. В. Барвінського відбувся захід на вшанування пам'яті української композиторки Богдани Фільц. Цьогоріч 5 травня минає два роки з її смерті.

Богдана Фільц – відома українська композиторка, музикознавиця, Заслужена діячка мистецтв України. Народилася 1932 року у Львівській області. Є авторкою понад 400 музичних творів. Це і твори для хорового виконання, для симфонічного оркестру, фортепіанні твори, солоспіви та багато іншого.

Місце для проведення пам’ятного вечора обране невипадково, адже творча дорога композиторки тісно перепліталася з дорогою іншого відомого українського композитора Василя Барвінського, ім'я якого носить дана школа.

У виконанні учнів та викладачів музичної школи звучали фортепіанні, вокальні і хорові твори Богдани Фільц та було продемонстровано відеозаписи деяких із них. Також у програмі було представлено твори Володимира Івасюка, оскільки Богдана Фільц, дуже пошановувала творчість В.Івасюка та навіть написала кілька власних творів, які присвятили В. Івасюку.

У залі панувала творча та натхненна атмосфера, ведуча розповіла багато цікавих фактів з життя та творчої метрики композиторки.

Ідея провести захід та його втілення належить викладачці фортепіанного відділу школи Ользі Скотник.

Поділіться цим дописом на: