В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ВЕРОНІКИ ЧЕРЕДНИЧЕНКО

В ЦЕНТРІ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ВЕРОНІКИ ЧЕРЕДНИЧЕНКО

4 травня в галереї Центру сучасного мистецтва відкрилася персональна виставка львівської художниці Вероніки Чередниченко, за назвою­ «IDOL». У галереї експонується сімнадцять абстрактни графічних робіт.

Ідол - кумир, фантом, предмет поклоніння. У переносному значенні слово «ідол» вживається для позначення умовних та обмежених ідей і принципів, яким помилково надається абсолютне значення. Ідол - це дещо центральне в житті людини, без чого все втрачає сенс. 

Чи дійсно сьогодні ми є достатньою мірою осмислені і об'єктивні, як нам здається? Чи є сьогодні язичницькі вівтарі або храми?                                                                           

Ми знаємо, що в нашому житті немає нічого постійного. Таким чином і речі в нашому житті мають тимчасовий характер, але якщо ми з цього тимчасового робимо щось безумовне, або беремо хорошу річ і робимо з неї абсолютну, ми створюємо ідола, їм поглинені і йому служимо. 

Ідолів необхідно викривати і засуджувати. Ідоли ніколи не виправдовують очікування, а коли вони під загрозою, починається хаос, збентеження і насильство.                                                          

Презентовані роботи 2018-2022 років, об'єднані спільним наративом, відсилають до несвідомого, провокуючи фантазію глядача. Узагальнені форми нагадують класичні об'єкти шанування. Як в язичницьких техніках - за допомогою кількох рисок, дерев'яний брус чи каміння перетворюється на фетиш.

Експозиція триватиме до 20 травня включно.

Поділіться цим дописом на: