ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ ЯРОСЛАВА ДОРОШЕНКА

ВЕЧІР ПАМ'ЯТІ ЯРОСЛАВА ДОРОШЕНКА

10 листопада у театрі кіно "Люм'єр" відбувся вечір пам'яті з нагоди 90-ліття від дня народження знаного країнського поета, уродженця Прикарпаття, політв'язня, багаторічного очільника обласної організації НСПУ Ярослава Дорошенка "Сурма і ліра отчої землі". Присутні мали можливість поринути в особливу творчу ауру поетичного слова Ярослава Дрошенка, а також пройтися стежками пам'яті про нього.

Захід відбувся стараннями дружини Ярослава Дорошенка - Ганни Дорошенко. Вона трепетно береже пам'ять про чоловіка і щоб ця пам'ять не згасала з року в рік організовує такі пам'ятні творчі вечори, які збирають в одне коло друзів Ярослава Дорошенка, його учнів та поціновувачів його творчості. 

Тож присутні мали нагоду не тільки послухати прекрасні твори поета, пісні написані на його слова, а й поринути у спогади багатьох його сучасників. 

Крім того, на святі було вручено відзнаки лавреатам цьогорічної літературної премії імені Я. Дорошенка, яка присуджується щороку до дня народження поета. Нагадаємо серед цьогорічних лавреатів - кращі сонетярі Петро Мідянка, Олександр Косенко, Богдан Клапчук та композитор Євген Боднаренко. Нагородила преміантів голова комісії, заступниця міського голови Вікторія Дротянко.

Також за вагомий внесок у розвиток творчого життя у нашій громаді подякою директорки Департаменту культури міської ради  Надії Загурської була візначена і сама Ганна Дорошенко.

Захід відбувався в особливій атмосфері, адже Ярослав Дорошенко був непересічною людиною, непересічним автором, який залишив глибокий слід у пам'яті тих, хто його знав особисто, а нам  - цінну творчість, яка зворушує і зачіпає. 

Поділіться цим дописом на: