ВЕЧОРНИЦІ ПО-ВОВЧИНЕЦЬКИ

ВЕЧОРНИЦІ ПО-ВОВЧИНЕЦЬКИ

Добрий вечір Вашій хаті,

Уклін господині,

Чи веселі вечорниці в нашій Україні?

Ще століття тому в українських селах найколоритнішою розвагою молоді були вечорниці. Тож, аби ця традиція не зникала з культурної мапи України, заклади культури організовують вечорниці, таким чином залучаючи мешканців територіальних громад до збереження традицій.

4 грудня о 16:00 год. у Будинку культури с. Вовчинець, що знаходиться за адресою вул. Вовчинецька, 35, відбувся показовий захід "Вечорниці по-вовчинецьки". Відчути атмосферу того часу, торкнутися давніх українських традицій та відпочити мали можливість гості та мешканці села Вовчинець.

Співали, танцювали, грали на підручних музичних інструментах та брали участь у різноманітних конкурсах, які для всіх присутніх провела господиня свята - Надія Данишенко. Сміялися, коли сварилися між собою кумоньки чи із жартів, сумували, розуміючи, що з роками втрачається дух і атмосфера українського свята.

Головна мета - пригадати та відтворити - вдалася! Адже на святі зібралося золоте покоління, які і пригадали і відтворили.

Не обійшлись вечорниці і без традиційних гощень варениками та пампухами, які мали можливість посмакували всі присутні. Велике християнське свято - Введення в храм Пресвятої Богородиці - підсилило святкову атмосферу.

Поділіться цим дописом на: