ВЕЛИКОДНІ ГАЇВКИ БІЛЯ КАТЕДРИ

ВЕЛИКОДНІ ГАЇВКИ БІЛЯ КАТЕДРИ

Вже стало доброю традицією на третій день Великодніх  свят, після закінчення дитячої служби Божої, перед Архікатедральним і Митрополичим Собором Воскресіння Христового проводити великодні гаївки та веснянки  для дітей міста. Тож 4 травня о 15.00 год площа перед міською катедрою яскраво розцвіла барвистими гаївками за участю талановитих франківських діточок.

Подивитися на захоплююче дійство прийшло чимало мешканців міста. І подивитись, по правді, було на що, адже гаївки та веснянки, як у стародавні часи, виконували одночасно із танцями та іграми, які покликані прославити воскреслого Христа та закликали весну.

З величним святом Світлого Воскресіння Христового жителів та гостей Івано-Франківська вітали кращі колективи міста, зокрема, вихованці Івано-Франківської хореографічної школи, ансамбль народного танцю «Карпатський віночок» Центру дитячої та юнацької творчості (кер. Т. Гедзик), вокальний гурт "Станіславські барви" (кер. О. Яковина) і вихованці вокальної студії Руслани Денеги та продюсерського центру «Стар Тім» Ірини Батюк. Діти співали великодніх пісень, а також активно брали участь у гаївках, водили кривого танцю, подоляночку, царівну, чижичок та ін. 

Хотілося б, щоб ці чудові традиції у нас зберігалися, передавалися і множились. Для цього просто необхідно залучати до таких дійств якомога більше дітей та молоді.

Організували дійство творчі  працівники Муніципального Центру дозвілля Департаменту  культури Івано-Франківської міської ради.

 

 

Поділіться цим дописом на: