ВЕЛИКОДНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ, ВІСНИКИ ПЕРЕМОГИ і МИРУ ТА ІНШІ ЦІКАВИНКИ ЗА ТИЖДЕНЬ

ВЕЛИКОДНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ,  ВІСНИКИ ПЕРЕМОГИ і МИРУ ТА ІНШІ ЦІКАВИНКИ ЗА ТИЖДЕНЬ

Минулий тиждень, з 18 по 24 квітня був, як і попередні, сповнений активної діяльності закладів культури. З огляду на те, що це Страсний тиждень – тематика заходів була відповідною, а саме сповненою особливої духовності і підготовки до Великодніх свят.

Зокрема, щодня на екрані у центрі місті транслювалися записи духовних пісень у виконанні колективів міських закладів культури та муніципальних колективів Івано-Франківська. А в бібліотеках та народних домах було проведено цілий ряд цікавих майстер-класів з виготовлення писанок (у найрізноманітніших техніках) та аксесуарів для великоднього кошика.

Продовжували бібліотекарі проводити заходи і в рамках бібліоакції, спрямованої на роботу з внтурішньо переміщениими особами «Бібілотека в дії». В рамках акції проведено ряд майстер-класів та цікавих зустрічей у мистецькій галереї «Підземний перехід Вагабундо». Тут же у четвер в рамках літературної вітальні організовано творчу зустріч зі знаною франківською письменницею, представницею так званого «франківського феномену» Марією Микицей.

Уже традиційно у четвер відбулася акція «Нація, яка читає – непереможна!». До рук переселенців знову потрапила понад сотня україномовних книг. Відрадно, що багато-хто з переселенців уже чекав бібліотекарів на місці проведення акції, щоб взяти книги чи обміняти прочитані.

Також минулого тижня відбулося засідання комісії з премії Івана Франка та було визначено переможців у галузі літератури і журналістики. Ними стали, відповідно, Михайло Верес, Неля Романовська та Уляна Маляр. Щиро вітаємо лавреатів!

Крім того, в усіх закладах культури творчими працівниками підготовлено ряд цікавих святкових та патріотичних відеороликів, перегляд яких додав святкового настрою та віри у те, що все в Україні буде добре.

Родзинкою минулого тижня стала акція «Вісники перемоги та миру», в рамках якої у деяких закладах міста та вздовж Стометрівки з’явились патріотичні інсталяції, а саме – було розвішено синьо-жовті паперові пташки. А ще поміж пташок на деревах з’явились крашанки та писанки, що додало містові особливої великодньої ошатності, а містянам - дрібку настрою у цей непростий час.

До того ж в одному зі скверів міста провели ярнбомбінг, прикрасивши дерева різнокольоровими в’язаними пледами.

І вже традиційно, працівники культури продовжують займатися волонтерською діяльністю, готуючи для переселенців та ЗСУ їжу, шиючи одяг, плетучи маскувальні сітки, вервички, виготовляючи для воїнів листівки та писанки.

Всім дякуємо за віддану роботу. Перемога обов’язково за нами!

Вітаємо з Великодніми святами!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

Поділіться цим дописом на: