ВЕЛИКОДНЯ МИСТЕЦЬКА ПРОГРАМА НА ВІЧЕВОМУ МАЙДАНІ

ВЕЛИКОДНЯ МИСТЕЦЬКА ПРОГРАМА НА ВІЧЕВОМУ МАЙДАНІ

18 квітня, в часі відзначення величного християнського свята Воскресіння Христового, на головній площі Івано-Франківська - Вічевому майдані - відбулась великодня мистецька програма. В її рамках звучали великодні пісні, а також найменші учасники дійства презентували присутнім яскраві традиційні гаївки.

Програма розпочались вокально-хореографічною композицією «Великоднє коло», якою привітали громадськість міста дитячі фольклорні колективи музичних шкіл та хореографічні колективи установ культури Івано-Франківської міської територіальної громади.

Урочисто та зворушливо прозвучав воскресний духовний гімн «Христос Воскрес» у виконанні муніципального камерного хору «Галицькі передзвони». А потім звучали старовинні українські народні гаївки у виконанні фольклорних колективів та вокальних гуртів. Духовну музику, пісні про Україну, про рідний край душевно, високопрофесійно виконували хорові колективи та малі форми вокалістів.

Приємним музичним дарунком для краян став виступ муніципального оркестру народних інструментів «Рапсодія».

Окремими танцювальними виступами потішили глядачів дитячі хореографічні колективи.

Також цікаві майстер-класи для наймолодших гостей заходу підготували викладачі і вихованці Івано-Франківської дитячої художньої школи та працівники міських бібліотек.

Мистецька програма завершилась хоровим твором «Вставай, Україно» у виконанні муніципальної капели бандуристів.

Великодній мистецький захід проведено за сприяння Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, який очолює заслужена працівниця культури України Надія Загурська.

Поділіться цим дописом на: