ВЕЛИКОДНІЙ ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

ВЕЛИКОДНІЙ ТИЖДЕНЬ У ЗАКЛАДАХ КУЛЬТУРИ

Великодній тиждень у культурі видався насиченим і сповнених добрих справ. Зокрема, протягом тижня в середмісті мистецькі колективи продовжували представляти свої пісенно-патріотичні парформанси, у закладах культури проводилися тематичні заходи до Великодня та до 36 річниці трагедії на Чорнобильській АЕС, працівники культури продовжували займатися волонтерською діяльністю задля наближення бажаної всіма нами перемоги.

Так, цього тижня зі своїми музично-патріотичними парформансами виступили: муніципальний оркестр народних інструментів «Рапсодія», муніципальне тріо бандуристок «Мальва», народний аматорський камерний оркестр Центру культури і мистецтв, муніципальна капела бандуристів, народний аматорський вокальний ансамбль «Черемош», народний аматорський ансамбль «Смерічка», народний аматорський хор «Джерело», вокальний ансамбль «Едельвейс» Івано-Франківського міського будинку вчителя, народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Фронтові друзі» Міського Народного дому, народний аматорський хор «Мелодія», солісти Муніципального Центру дозвілля, муніципальний духовий оркестр, Івано-Франківський національний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія» та Василь Мельникович.

Біля церков Івано-Франківська та сіл Івано-Франківської міської територіальної громади було проведено гаївки, а у понеділок-вівторок у середмісті відбулися великодньо-патріотичні концерти.

Бібліотекарі продовжували проводити майстер-класи для внутрішньо-переміщених осіб в рамках проєкту «Бібліотека в дії» у мистецькій галереї «Підземний перехід Вагабундо». Зокрема, було підготовлено так звану «листівку добра».

У читальному залі ЦБ в рамках проєкту «Волонтери культури – волонтерам війни» відбулася презентація сигнального тиражу нового роману Марії Вайно «Редакторка».

А у четвер в рамках акції «Країна, яка читає – непереможна!» у середмісті переселенцям знову було роздано понад 100 книг. Цього разу до акції долучився сам міський голова Руслан Марцінків, принісши книги з власної бібліотеки.

Щотижня відбуваються екскурсії для внутрішньо переміщених осіб у кімнату-музей І. Франка.

Крім того, протягом тижня бібліотекарі доповнили акцію «Вісники перемоги і миру», а саме дітки, які гуляли середмістям мали можливість розмалювати паперових пташок національною символікою та добрими побажаннями для воїнів.

Усім дякуємо за працю. Продовжуємо тримати культурний фронт задля спільної перемоги.

Слава Україні!

Поділіться цим дописом на: