ВЕЛИКОДНЬО-ПАТРІОТИЧНИЙ ПАРФОРМАНС

ВЕЛИКОДНЬО-ПАТРІОТИЧНИЙ ПАРФОРМАНС

Нещодавно ми відзначили одне з найвеличніших християнських свят – Воскресіння Христове. Звитяга наших воїнів дозволила франківцям відзначити це свято під спокійним небом. Щоб подякувати воїнам і додати трішки настрою мешканцям нашого міста у цей непростий час 25 квітня відбувся великодньо-патріотичний концерт за участю муніципального оркестру народних інструментів «Рапсодія» та муніципального тріо бандуристок «Мальва».

Уже протягом кількох тижнів у середмісті відбуваються патріотичні парформанси за участю мистецьких колективів міста. Щоб підняти дух краянам колективи виконують знані патріотичні, повтанські та стрілецькі пісні. Великдень додав свого забарвлення до цих парформансів, вплівши червоною ниткою у їх звучання духовну тематику.

Тож у виконанні «Рапсодії» та «Мальви» пролунали кращі патріотичні та духовні пісні, а славнозвісна «Червона калина» зірвала бурю емоцій – від вигуків «браво» і до щирих сліз розчулення. Адже сьогодні всі ми ще тонше і ще глибше розуміємо зміст цих пісень.

До того, щоб парформанс надовго залишився у пам’яті глядачів, приклалися керівники колективів - заслужений артист України Любомир Никорак та Надія Євенко, а також неперевершена ведуча Христина Кобильчук.

До парформансу долучились і міські бібліотекарі. В той час, як зі сцени лунали пісні, вони розмальовували з дітлахами паперових пташок. Патріотична символіка і побажання якнайскорішої перемоги трепетно виводились на пташиних крилах дитячими руками.

Віримо, що всі вони якнайскорше збудуться!

 

Поділіться цим дописом на: