ВЕРТЕПНЕ ДІЙСТВО "ХРИСТОС НАРОДИВСЯ, СВІТ ЗВЕСЕЛИВСЯ!"

ВЕРТЕПНЕ ДІЙСТВО "ХРИСТОС НАРОДИВСЯ, СВІТ ЗВЕСЕЛИВСЯ!"

13 лютого 2022 року в селі Микитинці був поставлений заключний акорд Різдвяних святкувань, а саме -  вертепне дійство «Христос народився, світ звеселився!», яке відбулося в церкві Св.Микити після Служби Божої, за участю народного аматорського хору духовної музики «Сяйво» (керівник Василь Гнатишин). Чудовий спів хору зачаровував присутніх.

Парафіяни з великим задоволенням спостерігали за грою персонажів, які фактично є аматорами. Але їхнє перевтілення було настільки правдивим, що навіть священник Іван Петрів запитав, де ж ми взяли такого Ірода? І справді, Ірод у виконанні художнього керівника Народного дому Василя Савина був неперевершеним! Та й інші персонажі були на висоті: що Чорт з його витівками, що хитрі Мошко і Сура, що Пастушки, що Янголи та Царі зі Сходу, Воїни…Особливою, не схожою на звичне зображення, була Смерть, у виконанні Наталії Бутюк. А монолог, який вона читала, зворушив не одну душу та викликав сльози…Тож перемогою добра над злом завершилося це дійство. 

Зі словами подяки до аматорів Народного дому звернулися настоятель храму Іван Петрів , староста с.Микитинці Ірина Паращук, парафіянка Ірина Король. Всі висловили побажання, щоб в мирі і спокої, при доброму здоров’ї усі дочекались наступних Різдвяних свят. Христос народився! Славімо Христа!

Поділіться цим дописом на: