ВІД КВІТОЧКИ ДО ВЕРБИЧКИ

ВІД КВІТОЧКИ ДО ВЕРБИЧКИ

Вербна неділя або Вхід Господній в Єрусалим — одне з найбільших свят в церковному календарі, яке щорічно відзначається за тиждень до Великодня. Ісус Христос прибув до Єрусалиму верхи на ослі, а народ зустрічав Його, встеляючи дорогу пальмовими гілками та вигукуючи "Осанна!". Для України пальма не є типовою рослиною, а використовуються вербові гілочки. Звідси й назва свята — Вербна неділя. 

В переддень свята в бібліотеці-філії №4 (вул. Є. Коновальця 132 а) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся майстер-клас «Від квіточки до вербички». Бібліотекарі разом з маленькими користувачами робили декупаж своїми руками. Для віртуальних користувачів та для тих, хто з якихось причин не зміг відвідати майстер-клас, бібліотекарі підготували коротке відео, яке допоможе всім бажаючим зробити це вдома самостійно.

Бібліотекарі та учасники майстер-класу використовували тільки природні матеріали — барвінок, кульбабу, гілочки квітучих кущів, мімозу, листя чистотілу, декоративну траву, також папір для квілінгу, мотузку та кольорові стрічки.

Захід пройшов весело та азартно. Діти не тільки навчилися декоруванню, а й отримали інформацію, як берегти природу та обходити народні свята та традиції.

Рекомендуємо: читайте цікаві книги і робіть красу самостійно. Все вийде. Залишайтеся в хорошому настрою і приємній атмосфері.

Будьте здорові! Бережіть себе!

Відповідальна за проведення Магас М. М.

Поділіться цим дописом на: