ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З МІСЬКОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА

8 квітня 2022 року відбулося перше засідання комісії з міської премії імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики.

Міська премія імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики заснована Івано-Франківською міською радою на вшанування великого українського письменника і вченого, громадського діяча Івана Яковича Франка. Це найвища в місті відзнака, яку за поданням комісії з міської премії імені Івана Франка присуджує виконавчий комітет міської ради.

Цьогоріч розглядали творчі доробки восьми учасників конкурсу. Після обговорення комісією поданих матеріалів, шляхом відкритого голосування до 2 етапу конкурсу на здобуття міської премії ім. Івана Франка було допущено наступних претендентів.

В галузі літератури:

  1. Михайло Верес – книга «Танув сніг на морозі»;
  2. Неля Романовська – книга духовних мотивацій Нелі Романовської «Усиновлена»;
  3. Оксана Рубаняк – книги «Орнаменти долі» та «Поборник української свободи».

В галузі журналістики:

  1. Романська Ольга Ігорівна – стаття «Мистецтво любити біль»;
  2. Колектив авторів програми «Віхи історії»: Оксана Гуменяк, Любомир Ботюк, Євгенія Шатохіна – випуск програми «Віхи історії: Різдво у підпіллі»;
  3. Колектив авторів мистецької програми «ART Персона»: Уляна Маляр-Гундер, Андрій Шкварла, Олександр Литвиненко – випуск програми «Стара гуцулка», яка підкорила Париж. Марія Кречунєк «Чукутиха». Історія столітньої горянки».

Наступне засідання комісії з міської премії імені Івана Франка відбудеться 20 квітня.

Поділіться цим дописом на: