ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ЛІТЕРАТУРНОГО КЛУБУ "МАГІЯ ПЕРА"

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ ЛІТЕРАТУРНОГО КЛУБУ "МАГІЯ ПЕРА"

26 березня 2021 року творчими працівниками Народного дому с. Хриплин було організовано та проведено літературну вітальню "Поезія - це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово!". Це – перше засідання новоствореного при Народному домі літературного клубу "Магія пера".

Метою створення літературного клубу «Магія пера» було знайомство та популяризація серед односельчан творчості місцевих авторів. З огляду на карантинні обмеждення перше засідання клубу відбулося в онлайн-режимі.

Учасники першого онлайн-засідання мали нагоду познайомитися з творчістю місцевої поетеси Te:Za (творчий псевдонім Тетяни Вандл). Більшість присутніх з Тетяною були знайомі вже давно, оскільки вона є учасницею народного аматорського хору «Яворина» Народного дому с. Хриплин. А от як з поетесою – більшість знайомилась вперше.

Писати Тетяна почала ще з дитинства, а далі – юність, і перші трепетні почуття виливались у вірші. А потім слова тягнулися до музики і створювались авторські пісні. Її вірші - це цілющий ковток для спраглої душі, це ясний промінець сонця в негоду. Вони торкаються серця, відгукуються у найпотаємніших глибинах душі кожного, заряджають позитивом, добром та надією. Ось, до прикладу один із них:

Одягнися у щастя – тобі дуже личить!

Очі ясніші і горда хода!

Повір – усе вдасться, і сльози з обличчя

Зникнуть навік, як прозора роса!

Одягнися в кохання – воно всім пасує!

Очі засяють, співає душа!

Нехай твоє серденько більш не сумує,

Бо ти, моя люба, у себе одна!

Te:Za 

Такі вірші мають, без перебільшення, терапевтичний ефект, оскільки промовляють до свідомості кожного слухача та налаштовують на позитивне мислення, що сьогодні є дуже актуально. 

Також свій авторський чуттєвий та проникливий вірш презентувала учасниця клубу Іванна Фарбішевська.

До слова, першими учасникам клубу стали: Діана Штундер, Оля Дем’янчук, Ірина Чорненька та її донечки Вікторія і Вероніка, Наталія Гунчак та її донечка Карінка, Тетяна Веремчук та її донечки Христина і Олеся, Іванна Фарбішевська та її донечка Богданка, Катерина Петрів і, звичайно, головна героїня заходу – Тетяна Вандл. В майбутньому очікується, що подібні засідання клбу відбуватимуться на постійній основі, а за умов виходу з «червоної зони» - ще й наживо.

Ініціаторка створення клубу та відповідальна за захід - директорка Народного дому с. Хриплин Наталя Левчук.

 

Поділіться цим дописом на: