ВІДБУЛОСЯ ВРУЧЕННЯ ЛІТПРЕМІЇ ІМ. Я. ДОРОШЕНКА

ВІДБУЛОСЯ ВРУЧЕННЯ ЛІТПРЕМІЇ ІМ. Я. ДОРОШЕНКА

10 листопада у приміщенні театру-кіно "Люм'єр" відбулося літературно-мистецьке дійство "Промінь над бурями" - спогад про письменника-політв'язня, багаторічного голову ІФОНСПУ Ярослава Дорошенка. Під час заходу вручили щорічну літературну премію його імені.

Цьогорічними лавреатам стали кияни - знаний письменник та артист Ярослав Чорногуз (у номінації "за збірку сонетів") та його учениця, письменниця Тетяна Левицька (у номінації "за збірку сонетів").

Вручив відзнаки лавреатам міський голова Руслан Марцінків, висловивши слова вдячності дружині Ярослава Дорошенка - Ганні Дорошенко за ревне збереження пам'яті про чоловіка та київським письменникам за примноження сонетної творчості.

Слово мали люди, причетні до заснування премії, зокрема Михайло Верес, а також заступник голови НСПУ Ярослав Ткачівський, очільник ІФООНСПУ Євген Баран та інші.

З вітальним словом до переможців літпремії звернулась і директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, заслужена працівниця культури України Надія Загурська.

Ярослав Дорошенко свого часу написав гімн Івано-Франківська, тож, традиційно, пісня "Мій Івано-Франківськ" пролунала у виконанні народного артиста Михайла Кривеня.

Ще раз вітаємо лавреатів літературної премії ім. Я. Дорошенка та бажаємо творчої снаги і нових досягнень!

 

Поділіться цим дописом на: