ВІДБУВСЯ ОГЛЯД-КОНКУРС ЧИТЦІВ

ВІДБУВСЯ ОГЛЯД-КОНКУРС ЧИТЦІВ

1 березня у приміщенні малого залу Центру культури і мистецтв Івано-Франківської міської територіальної громади відбувся огляд-конкурс читців, приурочений 207 річниці від дня народження Т. Г. Шевченка. З огляду на карантинні обмеження організатори змушені були переформатувати конкурс, а саме, провести його у відеоформаті.
 
Учасники конкурсу надсилали свої виступи у відеовигляді на електронну пошту організаторів, які опрацювали відео і 1 березня представили їх на оцінювання професійного журі.
Взяти участь у конкурсі зголосилося понад 60 учасників, а саме: учні загально-освітніх шкіл міста, ліцеїв, студенти вищих навчальних закладів, а також викладачі вузів м. Івано-Франківська. В основному учасники читали твори Т. Шевченка, Л. Українки, Л. Костенко, твори сучасних авторів, літературно-музичні композиції.
Оцінювало майстерність учасників журі у складі голови Іванни Моршури, режисерки Навчально-методичну центру культури і туризму Прикарпаття, членкинь - Наталії Тихонової, режисерки Центру патріотичного виховання учнівської молоді С. Бандери, Лілії Кабат, головної спеціалістки Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, Ольги Левицької, методистки з народної творчості Центру культури і мистецтв Івано-Франківської міської ТГ та сектретарки журі, методистки по роботі з дітьми та молоддю Центру культури і мистецтв ІФ МТГ Олени Ласійчук.
Після ретельної, майже 5-годинної, роботи було визначено переможців та номінантів конкурсу, зокрема: 
- l місце здобули Анастасія Лич, Дмитро Чміль, Олександр Андрушко;
- II місце - Гончар Софія, Михайло Якимів, Рінас Роман;
- III місце - Ірина Хруставчук, Василь Друшко, Іван Стефінів;
- у номінації "Наймолодші учасники" перемогу здобули вихованці дошкільного закладу "Телесик" м. Івано-Франківська Януш Марко, Мартюшева Злата;
- у номінації "Дорослі учасники" перемогу здобули Іван Храбатин, Марія Міськова, Максим Чепіжко;
- у номінації "Акторська майстерність" - Євгеній Сомов.
Переможці міського огляду-конкурсу читців будуть направлені Департаментом культури Івано-Франківської міської ради на обласний огляд-конкурс читців, присвячений 207 річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, який відбудеться в Навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття (вул. Незалежності, 12).
Щиро вітаємо переможців та номінантів огляду-конкурсу і бажаємо творчих перемог надалі.
Організатори огляду-конкурсу читців - Департамент культури міської ради (директорка - заслужена працівнця культури України Надія Загурська) та методичний кабінет Центру культури і мистецтв ІФ МТГ (завідувачка - Яна Кубрак).

Поділіться цим дописом на: