ВІДБУВСЯ ПОКАЗ ФІЛЬМУ "20 ДНІВ У МАРІУПОЛІ"

ВІДБУВСЯ ПОКАЗ ФІЛЬМУ "20 ДНІВ У МАРІУПОЛІ"

19 березня за сприяння міського голови Руслана Марцінківа Департаментом культури міської ради у співпраці з театром кіно "Люм'єр" було організовано показ українського фільму "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова. Фільм отримав Оскар у категорії "Найкращий документальний фільм".

У стрічці показані жахіття в Маріуполі, який оточили і обстрілювали росіяни.

Без болю, гіркоти і глибинного співпереживання ці кадри дивитись просто неможливо. Вони залишають жаскі враження і єдине бажання - аби ворог за всі ці жахіття був належно покараний!

Завершили перегляд фільму хвилиною мовчання за всіма загиблими маріупольцями та воїнами, які мужньо захищали його до останнього подиху.

Після перегляду глядачі мали можливість поспілкуватись з Євгеном Тузовим - українським громадським діячем, волонтером, благодійником та колишнім тренером з вільної боротьби та змішаних єдиноборств. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну був організатором та керівником найбільшого сховища у Маріуполі.

Також до глядачів звернулись міський голова Руслан Марцінків, народна депутатка України Оксана Савчук та директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надія Загурська. Кожний висловив глибокий жаль з приводу цієї страшної трагедії в історії нашої країни та співчуття і підтримку присутнім на показі маріупольцям.

Поділіться цим дописом на: