ВІДЕОКОНЦЕРТ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИКОЛИ ЛИСЕНКА

ВІДЕОКОНЦЕРТ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИКОЛИ ЛИСЕНКА

22 березня 2021 року ми відсвяткували 179 річницю від дня народження видатного українського композитора, піаніста та диригента, автора численних аранжувань народних пісень, педагога  Миколи Лисенка. З цієї нагоди Міський Народний дім підготував відеозахід.

Надзвичайно цінним для українського музичного мистецтва став творчий доробок М. Лисенка, який складається і з різножанрових сценічних творів, і творів хорового класу, вокально-симфонічних творів, романсів… А чого вартує понад 600 обробок народних пісень для виконання хоровим чи сольним співом! Сам композитор зазначав, що знайомство з фольклором є необхідним, як повітря, кожному музиканту і філологу.

З нагоди дня народження відомого композитора Міський Народний дім підготував відеозахід. Чудовими мелодіями прозвучали відомі романси композитора у виконанні солістів МНД. Так, Оксана Кречко з піснею «Місяцю князю», Оксана Данильчук з піснею «Айстри» та Анастасія Михайлів з піснею «Чого мені тяжко» (концертмейстер Христина Мельниченко) дали можливість заслухатись шедеврами композитора. А у виконанні  народного аматорського молодіжного хору «Осанна» під керівництвом Любові Терлецької прозвучав один з найвідоміших творів М. Лисенка «Молитва за Україну».

Як говорив  Михайло Грушевський «...він безсмертний. Він був вищим творцем краси, володарем чистих насолод мелодії».

Захід підготувала художній керівник МНД – Оксана Данильчук.

Поділіться цим дописом на: