ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА "ХЕРСОНЩИНА - ЦЕ УКРАЇНА"

ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА "ХЕРСОНЩИНА - ЦЕ УКРАЇНА"

1 листопада в Івано-Франківському краєзнавчому музеї за співорганізаторства Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулось урочисте відкриття виставки «Херсонщина - це Україна». На виставці експонуються картини митців, створені в рамках благодійного проєкту на підтримку окупованих територій.

20 художників, серед них 9 осіб входять у Національну спілку художників України, створили більше 50 картин в рамках арт резиденції в Умані, а також ще близько 50 картин художники передали для участі у виставках і подальшому продажі картин на офлайн і онлайн-аукціоні. Кошти від продажу картин підуть на потреби ЗСУ, а після звільнення окупованих територій – на відбудову культурних пам’яток Півдня. Виставку уже  побачили жителі міст та ВПО Умані, Кривого Рогу, Одеси та Львова.

На відкриття виставки завітав міський голова Руслан Марцінків та в своєму виступі наголосив, що кожен сьогодні має можливість зробити свій внесок у майбутню перемогу.

З привітальним словом до присутніх звернулись народна депутатка України Оксана Савчук, директорка Івано-франківського обласного краєзнавчого музею Галина Беднарчик та директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Після відкриття виставки відбувся аукціон з продажу картин.

Всі люди можуть доєднатися до проєкту: якщо ви не зможете придбати картину, то точно всім буде доступні товари з принтами робіт відомих митців і початківців, котрі можна буде замовити на сайті співорганізатора проєкту БФ «Це Крафт», де зібрані всі зображення картин і ілюстрацій.

А, за твердженням організаторів, проєкт не матиме закінчення допоки художники, ілюстратори та інші митці мають бажання надавати свої твори, а люди всього світу в бажанні підтримати Україну будуть купувати твори у фізичному, NFT форматі, або у вигляді практичних речей з принтом.

ОРГАНІЗАТОРИ ПРОЄКТУ: ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад», БФ «ЦЕ КРАФТ», ГО «Центр ініціатив сприяння соціальному та культурному розвитку в Україні та за підтримки Українського Культурного Фонду й міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Поділіться цим дописом на: