ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ТВОРІВ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИХ "СКЕТЧЕРІВ"

ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ТВОРІВ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИХ "СКЕТЧЕРІВ"

4 листопада у Центрі сучасного мистецтва відкрилась виставка Urban Sketchers Ivano-Frankisk (частини всесвітнього руху Urban Sketchers), на якій «скетчери» Івано-Франківська продемонстрували власну призму бачення вулиць, будівель і панорам Івано-Франківська.

18 скетчерів, 48 живих безпосередніх замальовок Івано-Франківська. Сучасна та старовинна архітектура, промислові будівлі, інтер'єри, транспорт, люди в місті. Використовуючи найрізноманітніші інструменти та техніки (лайнери, маркери, туш, перо, акварель тощо), творці вихопили і зберегли на папері момент, відчуття, емоції і власні враження.

Серед авторів є професійні художники, ілюстратори та дизайнери, а також люди, які вперше спробували малювати на спільних зустрічах Urban Sketchers IF.

Міський голова Руслан Марцінків привітав присутніх митців та гостей і поділився позитивними враженнями від побачених замальовок Франкового міста.

Присутня на заході директорка Департаменту культури Надія Загурська також виступила з вітальним словом і звернула увагу на те, що такі міські «скетчі» часто стають у нагоді при відтворенні старовинних фасадів будівель, фото яких не збереглись, чи були втрачені.

Куратор виставки Христина Дохняк та учасники руху Urban Sketchers IF описали власне бачення виставки і робіт на ній, поділились сподіваннями і розповіли про популярність руху не лише у нашому місті, нашій країні, а й за межами кордонів України.

Запрошуємо підтримати наших митців та відвідати виставку у Центрі сучасного мистецтва (вул. Марійки Підгірянки, 23) з понеділка по п‘ятницю з 9:00 до 18:00 год до 2 листопада включно!

 

Поділіться цим дописом на: