ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ВІЙСЬКОВИХ АРТЕФАКТІВ

ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА ВІЙСЬКОВИХ АРТЕФАКТІВ

18 серпня у палаці Потоцьких відбулася прес-конференція та відкриття благодійної виставки-аукціону «Наш дім – Україна».  На виставці представлені відпрацьовані боєприпаси та військова амуніція, які за допомогою умілих рук мистців перетворені на мистецькі об’єкти.

Авторами розписів стали криворізька художниця Ірина Липень, викладачі факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету та художники Кривого Рогу. А реалізовує проєкт художниця у тандемі зі своїм чоловіком Юрієм як волонтери.

На виставці представлені відстріляні тубуси реактивної протитанкової гармати і ракетного комплексу, гільзи від набоїв, дерев’яний ящик для зберігання зброї. Експонати для розпису надали військові 2-го стрілецького батальйону 17-ої танкової бригади Криворізької бригади ім. К. Пестушка.

Відкриття виставки відбулося за участю художниці Ірини Липень. У дійстві взяли участь директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надія Загурська та директор Палацу Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац» Володимир Гайдар.

Під час заходу також відбувся творчий перформанс, на якому вихованці Івано-Франківської дитячої художньої школи розмальовували військові артефакти.

Виставка триватиме з 18 серпня до 23 серпня, і саме 23 серпня о 15.00 год відбудеться благодійний аукціон. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку ЗСУ.

Організатори виставки: Департамент культури Івано-Франківської міської ради та Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац».

Поділіться цим дописом на: